Bayburt’a en büyük katkı tarımdan

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tarım hayvancılığının Bayburt ekonomisine yaklaşık 250 milyon liralık girdi sağladığını söyledi.

Bayburt’a en büyük katkı tarımdan
Bayburt Postası - Bayburt ekonomisine en büyük katkının tarımdan geldiği açıklandı. 2013 yılı tarım yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada tarım hayvancılığının Bayburt ekonomisine yaklaşık 250 milyon liralık girdi sağladığını açıklayan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Bayburt ekonomisine tarım hayvancılığın 1 yıllık girdisi 250 milyon lira. Bayburt’ta başka sektörün bu tür katkı sunduğunu sanmıyorum. Bu sadece çiftçinin ürettiği bitkisel ve hayvansal üretimin değeri” dedi.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 yılı tarım yatırımlarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal'ın da katıldığı toplantıda  Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut,  Bayburt’taki mevcut tarım potansiyeli, stratejik planlama, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, yatırım ve üretim projeleri, bölgesel ve dış kaynaklı yatırım projeleri ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sunum yaptı. 

Bayburt’un nüfus potansiyelinin üzerinde bir büyükbaş hayvan sayısına sahip olduğunu söyleyen Karabulut, Bayburt’a en önemli katkının tarım sektörü tarafından sağlandığını söyledi. Bayburt’ta büyükbaş hayvan sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Karabulut, “Büyükbaş hayvanda Bayburt Türkiye’nin yüzde 0.69, küçükbaşta rakam daha düşük. Bizim Bayburt olarak en büyük potansiyelimiz büyük baş hayvan. Bayburt’un nüfus ve potansiyelinin üzerinde bir büyükbaş hayvan sayısına sahip, Türkiye ortalamasının üzerindeyiz, bizde 1 kişiye bir hayvandan fazla düşüyor. Bayburt’ta tarım hayvancılık verileri TÜİK’e göre 1 yıllık üretim değeri yaklaşık 240 milyar lira. Bayburt ekonomisine tarım hayvancılığın 1 yıllık girdisi 250 milyon lira. Bayburt’ta başka sektörün bu tür katkı sunduğunu sanmıyorum. Bu sadece çiftçinin ürettiği bitkisel ve hayvansal üretimin değeri” diye konuştu.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmada 2012 yılı üretim değerlerine ilişkin ortaya çıkarılan geçici verilerine göre canlı hayvan üretim değeri toplam 335 milyon liraya kadar ulaşan Bayburt, kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek ikinci il olarak açıklanmıştı. Canlı hayvan üretim değeri en yüksek ilk 5 il sırasıyla, Konya, Balıkesir, İzmir, Erzurum ve Van olurken, kişi başına canlı hayvan üretim değerine göre ilk 5 il ise, Ardahan, Bayburt, Kars, Burdur ve Muş şeklinde sıralanmıştı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.