Bayburt'ta, "Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi"

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliğince yürütülen, "Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 20 kişiye arıcılık malzemesi dağıtıldı.

Bayburt'ta, "Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi"
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi ile Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliğince yürütülen, "Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 20 kişiye arıcılık malzemesi dağıtıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Yoncalı köyünde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, projenin Bayburt için çok önemli olduğunu söyledi.

Bayburt'un sektörel anlamda gelişim sahalarının sınırlı ve belli olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "Bunlardan biri tarım, ikincisi de kültür ve turizm alanında yapılabilecek faaliyetlerdir. Bu proje, il adına bir marka değer ve farkındalık oluşturmak açısından çok önemli." dedi.

Ustaoğlu, Bayburt'un diğer yörelerden farklı olarak organik bal üretimine yöneldiğini belirterek, "Yoncalı, Darıca, Taşburun, Aslandede ve Yazyurdu köylerini kapsayan vadi, bu faaliyetin uygulanabileceği en önemli sahalardan biri. Vadinin potansiyel tespitleri yapıldı. Bu bölgeyi koruma altına alacağız. Bizim farkındalığımız bu olacak." diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, projeye desteği dolayısıyla Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Bayburt halkı adına teşekkür etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise yapılan araştırmanın, Yoncalı Vadisi'nin çok önemli bir arıcılık potansiyeli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Karabulut, Yoncalı köyünün dağlarının hemen diğer tarafının meşhur Anzer Yaylası bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Burada üretilen balın kilogramı yüzlerce liraya satılıyor ancak hemen hemen aynı kalitede bal üretilen Yoncalı ise bu üretimde yeteri kadar değere ulaşamadı. Dolayısıyla biz de dedik ki 'burada bir üretim değeri var ancak bunun markalaşması gerekiyor.' Burada müthiş değerli bal üretiliyor ama biz maalesef bunları gelire ve tarımsal üretimin ikincil katma değerini kentimize bırakamıyoruz."

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu'nun da katıldığı program, üreticilere malzemelerin dağıtılmasının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.