Aydıntepe ve Demirözü meralarına suluk dağıtıldı

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Demirözü ve Aydıntepe İlçelerine bağlı köylere 150 adet suluk dağıtıldı.

Aydıntepe ve Demirözü meralarına suluk dağıtıldı
Bayburt Postası - Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Demirözü ve Aydıntepe İlçelerine bağlı köylere 150 adet suluk dağıtıldı. Otlatma sezonunun yaklaşması ile birlikte meralardaki en önemli ihtiyaç olan hayvanların içme suyu ihtiyacının giderilmesini amacıyla yapılan suluklar köy muhtarlarına teslim edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklmada 2014 yılından itibaren yürütülen Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması Projesi kapsamında bu güne kadar yaklaşık 1700 adet suluk 100 adet gölgelik köy meraların kazandırılmıştır. 2019 yılına kadar devam edecek olan 2,5 milyon TL bütçeli proje kapsamında köylerimizin meralarına toplam 2500 adet suluk ve 300 adet gölgelik yapılacaktır. İlimiz hayvancılığın en önemli dayanaklarından birisi olan meralarımızın verimliliğinin arttırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında meralara suluk ve gölgelik yapımı çalışmaları yaz sezonunda da devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.