5 gölete 80 bin balık bırakıldı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, ilde bulunan göletlerin balıklandırılması çalışmaları kapsamında bu yıl 5 göletin balıklandırılma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

5 gölete 80 bin balık bırakıldı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, ilde bulunan göletlerin balıklandırılması çalışmaları kapsamında bu yıl 5 göletin balıklandırılma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabulut, il genelinde bulunan 27 değişik ölçekteki gölet ve barajın balıklandırılarak ekonomiye kazandırıldığını belirterek, "Bu kapsamda ilimizde bulunan değişik ölçekteki 27 adet gölet ve barajın bir program dâhilinde balıklandırılması hedeflenmiş olup, bu güne kadar Demirözü Barajı da dahil olmak üzere 18'sinde balıklandırma çalışmaları tamamlanmıştır. Baraj ve göletlerimizin balıklandırılarak olta balıkçılığına açılması özellikle amatör olta balıkçılığı ve kırsal turizm açısından önem arz etmektedir. Bu konuda sürdürebilirliğin sağlanması için balıklandırılan göletlerimizin korunması mevzuata aykırı avcılık yapılmaması hususunda muhtar ve vatandaşlarımızın duyarlı olması çok önemlidir. Program kapsamında 2018 yılına kadar ildeki mevcut tüm göletlerin balıklandırılması hedeflenmekteyiz." dedi.

Karabulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Enstitüsü'nden getirilen 80 bin adet yavru balığın program kapsamındaki 5 gölete bırakıldığını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.