Pendik'te Bayburt buluşması

Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği toplantıya Bayburt protokolü de katıldı.

Pendik'te Bayburt buluşması
Bayburt Postası - Bayburt protokolü, İstanbul’daki Bayburt buluşmalarına katıldı. Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Pendik'te bir toplantı organize edildi. Bayburt'un nüfusu ile ilgili yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantıya, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayburtlular’ın en yoğun olduğu Pendik Kaynarca’da gerçekleştirilen buluşmaya katılım da yoğun oldu.

Birgül: "Bayburt’un nüfusunu artırmak için çalışacağız"

Toplantının açılış konuşmasını Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kemal Birgül yaptı. Daha önce Bayburt’un nüfusu ile ilgili yaptıkları çalışmanın tekrarı için bir araya geldiklerini anlatan Birgül, “Bugün burada toplanmamızın sebebi 2014’te yaptığımız çalışmanın tekrarı içindir. Bayburt’un nüfusunu artırmak için çalışacağız. İller Bankası’ndan Bayburt’un daha fazla pay almasını ve Bayburt’ta yaşayan hemşerilerimizin daha iyi hizmet almasını sağlamak için ikametgahlarımızın ilimize taşınması için çalışacağız. Bunu daha önce başardığımız gibi yine tekrar edebiliriz” dedi.

Memiş: “Üst yapı 2017 sonu bitecek”

Birgül’ün ardından konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’ta hayata geçecek olan bir projeden bahsetti. Memiş, “Cumhurbaşkanımızın Bayburt’a teveccühleri ve milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu ve Maliye Bakanı’mız Naci Ağbal’ın destekleri sayesinde Bayburt’ta altyapı bitirildi ve üst yapı hizmetleri de en geç 2017 sonu itibariyle bitirilecek” dedi.

Eski sanayi bölgesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Memiş, “Eski sanayi bölgesi kaldıracak. Bu hafta bu işin de halledileceğini buradan belirtiyorum. Orası Bayburt’un olmasa olmazıdır. Bu alana çok prestijli proje yapacağız. Vizyonu olan bir proje olacak” şeklinde konuştu.

Kavcıoğlu: “Sayın Valimiz bizim için şans”

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise konuşmasında, ikametgah çalışmasına değindi. “Bunu daha önce başardık yine başarırız. Bayburt’un nüfusu yaz aylarında 200 bine yaklaşıyor. Daha iyi hizmet alabilmenin yolu emeklilerin ve öğrencilerin Bayburt’a ikametlerini taşımaktır” diyen Kavcıoğlu, Bayburt’un nüfusuna en az 30 bin kişi ilave edebileceğine inandıklarını ifade etti.

Sözlerine, Vali Ustaoğlu için, “Sayın Valimizin atanması bizim için büyük bir şanstır. Bizimle beraber bu çalışmalara destek vererek duyarlılığını göstermiştir” diyerek devam eden Kavcıoğlu, konuşmasında havaalanı ve hızlı tren konusuna da değinerek, Bayburt’un çehresinin hızla değişeceğini söyledi.

Ustaoğlu: “Bayburt’un en güzel hizmete layık olduğunu 15 Temmuz’da anladık”

Programda son konuşmayı Bayburt Valisi Ustaoğlu yaptı. Bayburt’ta görev yapmanın kendisi için anlamlı olduğunu dile getiren Ustaoğlu, “Emniyet ve huzurun şehri Bayburt’ta görev yapmak benim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bayburt hangi suç kategorisine bakarsanız bakın en az suçun işlendiği şehirlerin başında gelir, bu bizim için çok önemli” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin gerçekleştiği gün Bayburt’un ilk dakikadan itibaren demokrasiye sahip çıktığını anlatan Vali Ustaoğlu, “Hain kalkışmanın yaşandığı o gece ilk dakikadan itibaren Bayburt yaşlısıyla genciyle demokrasisine geleceğine sahip çıkmıştır. Bayburt’un hizmetin en güzeline layık olduğunu o gün daha iyi anladık ve bunun şuuruyla çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

MEMLEKET PİSLİK İÇİN BAŞKAN HERGÜN BİR YERDE AYIPTIR.

Misafir Avatar
Nuri 7 yıl önce @BAYBURTLU

Sayın başkan anlaşılan belediyeciliği pek benimseyemedi.aklı sıra Milletvekilliğine yatırım yapıyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
bayburt 7 yıl önce

tren kaçtı birde taşıma su ile değirmen dönmez insanların nufus cüzdan fotokopisini değil kendilerini getiremedikten sonra boş iş

Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Sonuç nedir? Bu tip toplantılar hasret gidermekten başka bir işe yaramıyor.

Avatar
bahri karadayı-trabzon 7 yıl önce

sn vekil şahab bey,hızlı tren için sn başbakana bildirse çok güzel olur,sevgi ile.

Avatar
Mahmut 7 yıl önce

Oynayamayan gelin yerim dar dermiş.belediyeninki de aynı maazeret.Bence o bina müze olmalıdır.