Öğretmenler Gününde duygulu anlar

24 Kasım Öğretmenler günü Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda kutlandı. Törene Derya Kılıç adlı öğretmenin konuşması ile 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Naile Nur Güçlütürk'ün duygulu bir biçimde okuduğu şiiri damgasını vurdu. Türkiye'de terör ve değişik nedenlerden dolayı okuyamayan çocukların durumlarına dikkat çeken Derya Kılıç, ayrıca öğretmenlerin daha çok bu tip sorunları üzerine giderek baskı ve benzeri göçlüklerden yılmadan o çocukların duygularına tercüman olması gerektiğini belirtti. Kılıç'ın sinevizyon eşliğinde boynu bükük ve mahzun çocuk görüntüleri eşliğinde duyguların dile getirilmesi salondakileri de duygulandırdı. Daha sonra 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Naile Nur Güçlütürk'ün okuduğu duygu dolu şiir dinleyenleri etkilediği görüldü.

Öğretmenler Gününde duygulu anlar
24 Kasım Öğretmenler günü Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda kutlandı. Törene Derya Kılıç adlı öğretmenin konuşması ile 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Naile Nur Güçlütürk'ün duygulu bir biçimde okuduğu şiiri damgasını vurdu.

Türkiye'de terör ve değişik nedenlerden dolayı okuyamayan çocukların durumlarına dikkat çeken Derya Kılıç, ayrıca öğretmenlerin daha çok bu tip sorunları üzerine giderek baskı ve benzeri göçlüklerden yılmadan o çocukların duygularına tercüman olması gerektiğini belirtti. Kılıç'ın sinevizyon eşliğinde boynu bükük ve mahzun çocuk görüntüleri eşliğinde duyguların dile getirilmesi salondakileri de duygulandırdı. Daha sonra 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Naile Nur Güçlütürk'ün okuduğu duygu dolu şiir dinleyenleri etkilediği görüldü.

Öğretmenler Gününde duygulu anlarTörende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, bütün çocuklara ilmin ışığını yaymak, bilginin güzelliğini ve gerekliliğini öğretmek, insanlığın erdemlerini gencecik beyinlere nakşetmek için hizmet verirken şehit olan öğretmenleri anarak, emekli olanlara da sağlık, mutluluk ve uzun ömürler diledi.

Vali Kerem Al ise öğretmenliğin dünyanın her yerinde fedakârlık, cefakârlık isteyen saygın mesleklerin başında geldiğinin altını çizerek, "Ülkemizde de bu böyledir. Yavrularımızın emanet edildiği kutsal bir meslektir öğretmenlik. Geleceğimizi emanet etmişiz. İşte bu nedenle bu denli sorumluluk yüklediğimiz, kutsal emanetler tebliğ ettiğimiz bu meslek grubuna karşı 24 Kasımlarda etkinlikler düzenliyoruz. 24 Kasımların bu anmaların ötesinde öğretmenlerimize yüklediğimiz sorumluluk, tevdi ettiğimiz emanetle dengeli bir şekilde imkânların sunulmasına, sorunların tartışılmasına ve çözüm bulunmasına vesile olacak ortam olmasını diliyorum. Bu denli sorumluluk yüklenen meslek gurubuna toplum olarak yeterli imkânların verilmediğini biliyoruz." diye konuştu

Tören; şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, mesleğe başlayan öğretmenlerin yemin töreni, 21 Şubat İlköğretim okulu korosunun türkülerini seslendirmesi, Şehit Yüzbaşı Ağah ilköğretim okulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri, Bayburt Akşam sanat ve Halk Eğitim Merkezi Tiyatro kursiyerlerinin tiyatro gösterisi sonrası sona erdi.

Törene; Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihbarat Albay İkrami Özturan, Belediye Başkanı Bekir Çetin ve daire amirleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.