Memiş: "Belediye binası yıkılacak"

AK Parti Bayburt İl Başkanlığının İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Memiş: "Belediye binası yıkılacak"
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanlığının İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Memiş, Bayburt'ta tarihi dokunun ortaya çıkarılması adına yapılacak çalışmalardan bahsettiği konuşmasında, mevcut belediye binasının yıkılacağını belirtti. 

İstanbul'da her belediyenin Bayburt'ta bir tarihi evi onaracağını kaydeden Memiş, Çoruh Nehri için düşündükleri 3 aşamalı projeden ve yapmayı planladıkları diğer projelerden bahsetti.

Başkan Memiş konuşmasında şu ifadelere yerdi:                                                 

"Sözü uzatmadan sadece seçimlerle ilgili olarak çok kısa bir şey ifade etmek istiyorum. Seçim çalışmalarını yaptığımızda ben şu ifadeleri hep kullandım: 1 Kasım seçimleri Türk siyasi tarihi açısından çok önemli ama aynı zamanda Bayburt’umuz için çok çok daha önemli ve bugüne kadar yakalayamadığımız çok büyük fırsatları yakalayacağımız bir seçimdi. O gün partimizin genel başkan yardımcısı Bayburt milletvekili olarak parlamentoya giderecek ve inşallah maliye bakanı olacak temennisindeydik ve yine ikinci sıra milletvekili adayımızın çok güçlü bir bürokrattı,yani halk bankası genel müdür yardımcısının Türkiye’deki ekonomik hareketliliği idare etmek adına çok önemli bir isim olduğunu ifade etmiştim. Seçim sonrası geldiğimiz noktada hepimizin onur ve gurur duyacağı bir gelişme olarak çok kıymetli Genel Başkan Yardımcımız Naci Ağbal Bey Maliye Bakanı oldu. Hem sayın bakanıma bizlere bu onuru yaşattığı için teşekkür ediyorum, hem de sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın Başbakanımıza Naci Ağbal Bey’i Maliye Bakanı olarak görevlendirdikleri için Bayburtlu'ya olan itimatları ve güvenleri için teşekkür ediyorum. Yine meclisin en önemli komisyonu olan plan bütçe komisyonuna çok kıymetli vekilimiz Şahap beyin seçilmesi de seçim öncesi Bayburtlunun öngörülerinin çokta doğru olduğunu göstermektedir. İnşallah Bayburt olarak hem kıymetli bakanımızdan hem de kıymetli milletvekilimizden istifade edeceğiz."

Altyapı çalışmaları

"Bayburt Belediyesi olarak kanalizasyon sisteminin yenilemesi için ihale bedeli 16 milyon TL yapılması planlanan ana hat 93 kilometre, yapılan ise 95 kilometre yani 2 kilometre fazla yaptık. Geriye ise yapılması gereken 1,5 kilometrelik bir hat kaldı. Yani 20 günlük bir süre. Toplam yapılması planlanan parsel bağlantı sayısı 3 bin adetti, bunun 2 bin 550 adedi yapıldı. Ayrıca bunların dışında 2bbin 250 adet logarın yapımı tamamlandı. Bunların arasındaki bağlantı mesafesi de 9 kilometre, kanalizasyon için mart ayıyla birlikte başlayacak. 20 günlük bir işimiz kaldı. Şehir içi içme suyu ihale bedeli 14 milyon TL. Yapılması planlanan ana hat 140 kilometre, yapılan toplam hat 140 kilometre içme suyu ana hattı tamamlandı. Yapılacak abone bağlantı sayısı 3 bin adetti, 2 bin 850 adedi yapıldı. Atık su arıtma tesisi ihale bedeli 8 milyon 800 bin TL, bu tamamıyla bitirildi. Şuanda kısmi olarak zaten çalışıyor. Yağmur Suyu Tahliye Sistemi. İhale bedeli 4,5 milyon TL, yapılması öngörülen 17 kilometre idi. 16,5 kilometrelik kısmı tamamlandı. Bu çerçevede konulması planlanan toplam ızgara 3 bin 500 adetti, konulan ızgara 3 bin 350 adet. Şunu ifade edeyim ki hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Bayburt halkına gerçekten teşekkür ediyorum. Yani iki yaz dönemi sıkıntı çektik. Bana olan güveninizden ve desteğinizden dolayı partimin il başkanından bütün kademelerinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine Bayburt halkına göstermiş oldukları hoşgörü ve itimattan dolayı buradan teşekkür ediyorum. 2016 yılı ile birlikte Bayburt’un üst yapı çalışmaları başlayacaktır. Planlanan çalışmalarımızı çok kısa olarak arz edeyim. Şu anda Bayburt’taki toplam yol ağı toplam 100 kilometre. Buna ana arterler ve mahalle arasından yollarda dâhil. Biz bugüne kadar belediyenin imkânlarıyla ve il özel idaresi ile karayollarından aldığımız asfaltlarla 65 kilometrelik yolu asfaltladık. Mahalle aralarına döktüklerimiz kalacak fakat ana yol sayılabilecek 60 kilometrelik güzergahın kalıcı asfalt, parke, kaldırım ve cadde süslemeleri için proje çalışmaları başladı ve bitirilmek üzere toplam maliyeti 24 milyon TL. Bunu sayın vekilimle ve sizlerle paylaşıyorum."

Şehitlik projesi

"Bu yıl Şehit Osman Tepesi'nde Bayburt için çok önemli olan şehitlik projemizi tamamladık. Henüz açılışını yapmadık ama inşallah görkemli bir açılışla Bayburt’umuza kazandıracağız. Sadece ağaçlandırılması kaldı. Şunu da belirteyim mazisi şehitlerle dolu Bayburt’umuza yakışır bir çalışmayla peyzajını tamamlayacağız. Şehitlik projemizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle yaptık. Buradan il müdürümüz Hayrettin Bey’e de teşekkür ediyorum. Toplam maliyeti 3.5 milyon TL olan Şehit Osman Villaları ve 1+1 apart evler projemiz yüzde 75 oranında tamamlandı. 170 metre karelik 20 adet villanın 8 tanesini sattık. Kalan villalar için proje tamamen bitince ihaleye çıkacağız. Yine İmaret Tepe Sosyal Tesisleri Allah’a şükür tamamladık. İhalesi yapıldı. Emeği geçen herkese, projeyi başlatan eski belediye başkanımız Hacı Ali Polat Bey’e Ümraniye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bayburt’ta bu manada bir tesis eksiği vardı. İnşallah İmaret Tepe ile bu eksiklik giderilecek."

Tamamlanan projeler

"Baykent Şelalesi’nin ise toplam maliyeti 2milyon 100 bin tl sadece peyzaj işi kaldı. Bunu da biz yine 2016 yılının başında profesyonel bir ekiple yaptıracağız.  Yine projeyi başlatan Hacı Ali Bey’e ve Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Bey’e teşekkür ediyorum.  Şehir Parkı projemizde de Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığına teşekkür diyoruz. Başlangıçta onların yapmayı öngördükleri alan küçüktü konuşarak ve biraz talepte bulunarak  yapılacak alanı büyüttük ve yapılacak imalatları artırdık. İnşaat mevsiminin başlamasıyla birlikte çalışmalar devam edecek. Sokak hayvanları için bir rehabilitasyon merkezi kurduk ama bu istenilen seviyede değil küçük bir şey. 12 gözlü bir barınak diyelim. Sokak hayvanlarından hasta olanlar burada tedavide dilebiliyorlar veteriner müdürümüz ve veteriner hekimimize teşekkür ediyorum. Bayburt’ta mahallelerimizde çok ciddi bir sorun olan yıkık taş duvarları 2014 ve 2015 yılında 1 milyon tl maliyetle yaptık. Yapılamayan kısımları da inşallah 2016 yılında hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bayburt belediyesi olarak alt yapı çalışmalarını gerçekleştirirken araç gereçlerde donanımlı olmak adına hertürlü çalışmayı yapmak ve ihtiyaçları gidermek için 4 miyon 300 bin tllik araç aldık. Ayrıca 1 adet itfaiye, 1 adet arazöz, 3 adet 7+1, 1 adette 10+ 1 çöp kamyon Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe olarak belediyemize geldi. Yine bu alt yapı çalışmalarını yapılması sırasında bize çok katkı sağlayan 750 bin tlmaliyetli konkasörtesisi belediyemize kazandırıldı. Burada 3,5 milyon tllik üretim yaptık."

"Askeriyenin ek binalarının yıkılması kararı onaylandı"

"Şimdi planladığımız projeleri ifade edeyim, Kent Meydanı projemiz devam ediyor. Proje çizimi tamamlandı ve maliyeti çıkarıldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan da askeriyenin burada bulunan ek binalarının yıkılması emri çıktı. Son yazıyı Defterdarlık Milli Savunma Bakanlığı'na yazdı, cevabı bekleniyor. Proje tamamlandı ihaleye çıkma noktasında üs tarafı kent meydanı olacak, altı 230 araçlık otopark olacak. Eğer Valilik müsaade ederse oradaki Valilik ek hizmet binasını başka bir yere taşıyıp, orayı da yıkarak bu kent meydanına katacağız. Yine şuanda bizim mevcut otoparkımızın altını oto park yapıp üst tarafını da yeşiliyle, peyzajıyla Bayburt’umuza park olarak kazandırmayı planlıyoruz."

"Şehit Nusret Çay Bahçesi'nden Dörtyol'a kadar"

"Kaleardı Mahallemizde 60 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan park projesi de inşallah Mart ayıyla birlikte ihaleye çıkacak. Yine Şehit Nusret Çay Bahçesinden başlayıp Dörtyol mevkide dâhil olmak üzere buraya kadar olan alanın yeniden yapımı için çizilen proje bitmek üzere bunu da KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet bey üstelendi. İnşallah 1 sezonda tamamlanacak. Kent Ormanı’nın büyütülmesi çalışmalarında ise Orman Şube Müdürlüğü çalışmalarını başlattı inşallah tamamlanacak." 

Çoruh'a 3 aşamalı proje

"Bayburt için çok önemli saydığımız Çoruh Nehri projesi ise 3 aşamalı olarak planlandı. 1. aşama Pönserek, 2. aşama Taş Köprü ve Bent Köprüsü arası, 3. aşamada Kopuz Köprüsü'yle Kaleardı Köprüsü arası. Bu sıradan bir proje olmayacak. Ben bunu sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiğim zaman ifadesi aynen şu oldu. Bunu Veysel Bey görsün ilgilenecek, yardım edecek ve bu DSİ'nin öngördüğü şekilde olmasın. Bu konuda da biz çalışmalarımızı yapıp sayın Bakanımızdan randevu talebinde bulunacağız. Ben sürekli şu sözü ifade ettim: Porsuk Çayı'nın Eskişehir’e kattıklarını biz Çoruh’la Bayburt’a neden katmayalım veya Sen Nehri'nin Paris’e kattıklarını Çoruh’la Bayburt’a neden katmayalım. Burada şunu da ifade edeyim sizin hayaliniz yoksa Bayburt’a bir şey katamazsınız. Hayallerimiz var hayallerimizi hayata geçirecek projelerimiz var. Projelerimizi desteleyecek kıymetli Bakanımız ve değerli Milletvekilimiz var. Hükümetimize inanıyor ve güveniyoruz. Bayburt için olmazsa olmazımız Çoruh, inşallah 2016 yılıyla beraber Bayburt’umuza hizmet etmeye başlayacak. Bayburt Çoruh Nehri’nden yeteri kadar istifade etmeye başlayacak."

Tarihi doku ve Bayburt Kültür Sokağı

"Yine Bayburt’umuzun tarihi dokusunu ortaya çıkarma adına 1 yıl süreyle başlattığımız İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte yürüttüğümüz projede sona geldik. Bu anlamda proje ocak ayında tamamlanmış olacak. Sonra Dünya Bankası fonlarından üniversite ve belediye işbirliğiyle bu proje hayata geçmiş olacak. Bayburt’taki tarihi dokuyu yansıtacak evlerimizi ve bölgeleri ortaya çıkaracağız. Ayrıca İstanbul’daki ile belediyelerinin her biri Bayburt’taki bir tarihi evi onaracak. Bunlardan faklı olarak ben Altındağ Belediye Başkanımızla görüştüm. Altındağ’da Hamamönü’nde yapılan yerler bugün herkesin gitmek için can attığı, oturunca ferah, rahat bir nefes aldığı çok güzel bir görüntü arz eden o bölgeyi nasıl oluşturdukları konusunda bir görüşmemiz oldu ve ikinci görüşmemizi şu şekilde planladık. Biz buradan bir sokağı tespit edeceğiz buradaki dışarıdan ve belediyeden mimar arkadaşlarla Altındağ Belediyesi’ne gideceğiz ve oradaki arkadaşlarla bir yol haritası çizeceğiz. Gerekirse bizim arkadaşlarımız orada kalacak yada  oradaki arkadaşlar Bayburt’a gelecek bu tespit ettiğimiz sokakta ilk etap da Bayburt Kültür sokağını hayata geçirip bunun devamını sağlayacağız."

Kapalı Halk Pazarı

"Kapalı halk Pazar içinde çalışmalarımız hızla sürüyor. Yer noktasında kesinleşmiş bir kararımız yok ama bu konuda halk pazarında bir çalışma geçekleştirdim. İnsanların farklı istekleri var sözümüzde var 2016 yılında mutlaka kapalı pazar yeri olacak. Bayburt’ta yaz süresince çocuk parkı ihalesi yaptık ve istenilen yerlere bu oyun gruplarını kurduk. Bunları da devam ettireceğiz. Mahallelerimizde birer tane değil de ileriye doğru ikişer tane oyun grubu, çocuk parkı olmayan yer kalmayacak şekilde şehrimize kazandırılacak."

"Belediye hizmet binasını yıkacağız"

"Şunu da ifade edeyim Belediye Hizmet binamızı yıkacağız. Kız Meslek Lisesi ve Bayburt Lisesi o eski taş binalarımız Bayburt Belediyesi’ne yakışır. İnşallah belediyemizin binaları olarak kullanılacak. Belediye araçlarımız için ihalesi gerçekleşen bir garaj ihalemiz var, onun da yapımının yüzde 90'nı tamamlandı."

Tarım ve hayvancılık kompleksi

"Ve son sözümüz olarak burada sizin de fikriniz almak istiyorum. Bayburt için hep konuştuğumuz Tarım Kompleksi Projesi. Şuanda projesi yapılıyor, bitirilme aşamasında. Yani 3-5 günlük süre içerisinde tamamlanmış olacak. Projenin içerisinde tarım ve hayvancılıkla ilgili her şey var. Kesimhane, ot pazarı, hayvan pazarı, hayvan barınakları, zirai donanım aletlerinin satıldığı yerler, depolama adına Bayburt’un ihtiyaç duyduğu hangarlar da olacak. Traktör satış noktaları ve cirit müsabakaları için kullanılan atların kalabileceği yerlerde var. 100 bin metrekarelik bir alana inşallah bu kompleksi kuracağız. Yer noktasında ise epeyce eleme yapıldı ve son karara geldik. Birkaç yer üzerinde duruyoruz. Bir ceza evinin yanında belediyemize ait çok büyük bir alan var. Buranın ana yolla bağlantılarını kurmak suretiyle yapmayı düşünüyoruz. Yeni sanayi bölgesinin hemen yanın da Çoruh nehrinin kıyısında da büyük bir alan var, ora da düşünülüyor. Bir de bu alanın hemen karşısında Kurcakol tarafında bir alan var. O alan konusunda da tereddütler var. Bunun nedeni ise, burası hemen bizim Saklı Cennet isminde tatil köyümüz var ve orayı tatil beldesi haline getirmeyi planlıyoruz. İnşallah çok daha güzel çalışmalar olacak oranın yeşil alan olması konusunda. Bunların dışında da sizin önerebileceğiniz bir alan varsa ivedilikle bildirelim. Çünkü projesi tamamlanmak üzere ve gecikme şansımız yok."

"Yaptığımız yanlışlarda da uyarılmak beni memnun ediyor"

"Belediye olarak inşallah hiçbir mensubumuzun yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Bayburt Belediyesi olarak hep ileriye koşacağız. Bayburt adına daha güzel şeyler, daha iyi şeyler üretip hayata geçireceğiz. Sloganımız Bayburt’a olan sevgimizi çok yüksek sesle haykırmak yerine, biz Bayburt’umuz için ne yapabiliriz düşüncesiyle bir kürek harç, bir taş koymak adına yapılması gereken ne varsa bunu yapacağız. Cesaretimiz var, hayalimiz var, gücümüz var sizler varsınız, Bayburtlu hemşehrilerimiz var. Bu süre içerisinde gördüm ki Bayburtlu kendisiyle ilgili Bayburt’u yukarıya taşıyacak, Bayburt’a katma değer katacak, hangi hareket varsa onu yapanı destekliyor. Çünkü biz biliyoruz ki bizim insanımız kadirşinastır, ona yapılanı unutmaz. Bu anlamda hep birlikte bunları başaracağımıza inanıyorum. Desteklerinizi hep bekliyorum. Yaptığımız yanlışlarda da uyarılmak beni memnunediyor. Son olarak şunu ifade edeyim. Gerçekten Bayburt bunların hepsini fazlasıyla hak ediyor."

Kobal: "Başbakan Bayburt'a gelecek"

1 Kasım seçimlerindeki başarısından dolayı partililere teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kısa bir süre içerisinde teşekkür için Bayburt'a geleceğini söyledi.

Kobal şunları kaydetti: 

"Sizler sadece milletvekillerimizin seçilmesine şahitlik etmekle kalmayıp, bu tarihi anı bizzat kendi ellerinizle inşa ettiniz, rekor kırdınız. Bu başarının teveccühü ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburtlu kardeşlerime olan sevgisi ve güveninin neticesinde 1 Kasım seçimleri zaferle sonuçlandıktan sonra ilk olarak Bayburt’umuza gelerek bizleri onurlandırmıştır. Bunun akabinde Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Bayburt’umuza en kısa zaman içerisinde gelerek bizleri onurlandıracaklardır. Bizler bu dönemde de her zaman farklılığımızı gösterdik. Bunun neticesinde Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı görevini Milletvekilimiz sayın Naci Ağbal’a ve Türkiye  Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütce Komisyonu Üyesi görevini Milletvekilimiz sayın Şahap Kavcıoğlu’na vererek bizleri onurlandırmıştır".     
Toplantıda Kobal'ın ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, il özel idaresinin projelerinden bahsetti.

Toplantıya Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Başkanı Hakan Kobal, ilçe ve belde belediye başkanları, il başkanları ve partililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KALO 8 yıl önce

BİRİZ YAPIN BİRİZ YIKIN...

Avatar
mehdi 8 yıl önce

değerli başkan saray bahçesindeki ek valilik binsaının yıkılması,doğru değil,eğer
yıkılacak ise*11 katlı t.o.binası yıkılmalı,lütfen siyasi manevra yapılmasın,bu milletin
parası yok olmasın,yazık,Allah hesap sorar.??

Avatar
ali 8 yıl önce

hayırdır bu aralar gezen gezene proje sunan sunana ha gayret büyükşehir olmaya az kaldı:))maalesef bu söylemleri söylenlerde bizler gibi sadece lafta kalacağını iyi biliyorlar.benim başkana önerim biraz daha az fotograf çekilsin ve kale ardından bayburtun önüne bir set yapalım içini su dolduralım içinede bir kaçtane timsah atalım ki yüzmeyi bilenler kaçamasın.

Avatar
Polat 8 yıl önce

Yaptığınız işi çok güzel yaptınız da onlar kaldı.Altyapı diye diye milletin anasından emdiği sütü burnundan getirdiniz.Kasım'ın sonunda bitecek dediniz o da tutmadı.Boş vaatler vermeyin insanlara.Yollar , kaldırımlar tozun pisliğin içinde.Bir yağmur yağdı mı her taraf çamur.Siz belediyecilikten zerre kadar anlamıyorsunuz.Dışarıdan belediyeler yapsın.Aman elinizi atmayın bu işe!

Avatar
seko69 8 yıl önce

Belediye binasının şehrin dışında bir alana yapılması şehri büyütecektir. kız meslek lisesine taşındıktan sonra belediye binasını yıkmanın bir anlamı yok.,.mevcut bina neyse kız meslek binası da o olacaktır. ha beyefendiler MAKAM derdine düştükleri için Kız Meslek Binasını Başkan Binası, Korkut Ata binasını da hizmet binası yapacak.. lükse ve keyfe bak.. Burdan Başkan, yönetim, il teşkilatı ve vekillere sesleniyorum. gurbetçilerin önerilerine kulak asmayın.. onların derdi Bayburt'un gelişmesi, kalkınması, şehirleşmesi değil..onlar Bayburt'u nostaljik bir şehir gibi görmek istiyorlar. bu da Bayburt'un geri kalması demektir. Şahap Beyin önerisi yerinde; "Mevcut şehir yapısı ile oynasan da değişmez". çünkü coğrafi ve fiziki yapı buna müsait değil. en mantıklısı Belediye, valilik, askeri binaları yıkılarak şehir dışına yapılmalı ve yeni şehir oluşturulmalı.. mevcut mahalleler ve yerleşim korunarak..

Avatar
bahri bayburtlu 8 yıl önce

sn başkan projeler güzelde,çoruh nehrinin bazı bölgeleri,ne yazık,ki.!!,bazı binaların
ve işyerlerinin konsolları çoruh nehri üzerinde 2-3 metre.sit alanını aşmış durumda??
çoruh nehri kurtulmayı bekliyor!!???

Avatar
hakan elçi 8 yıl önce

çoruh nehri üzerinde çıkntılar balkonlar var,değerli başkan bu durumlar düzeltilmeden,projenizin hayata geçmesi mümkün değildir,yazık.

Avatar
hakıkat 8 yıl önce

Tilkinin 9 projesi varmış 9 da tavuk yeme üzerine imiş .başkanın aklı fikri kızmeslek lisesi binasında.bu yetmez miş gibi birde Korkut ata anadolu lisesi binasi dillendirmeye başladı.Gençliği ihmal ederseniz imar ettiklerinizi o gençler tarumar eder.