Kurtuluş ateşi Erzincan’dan başladı

Komşu ilimiz Erzincan’ın düşman işgalinden kurtarılışının 91’inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'a birer kutlama mesajı geçerek Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı. Bakan Binali Yıldırım, AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Güler ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Erzincan’da ki törenlere katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Bakan Yıldırım, “Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu topraklar bizlere bırakılan kutsal bir emanettir. Şehitlerimize minnettarız” dedi.

Kurtuluş ateşi Erzincan’dan başladı

Kurtuluş ateşi Erzincan’dan başladıKomşu ilimiz Erzincan’ın düşman işgalinden kurtarılışının 91’inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'a birer kutlama mesajı geçerek Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı. Bakan Binali Yıldırım, AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Güler ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Erzincan’da ki törenlere katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Bakan Yıldırım, “Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu topraklar bizlere bırakılan kutsal bir emanettir. Şehitlerimize minnettarız” dedi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Bakan Yıldırım ve yanındakiler, Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen kurtuluş törenlerine katıldı. Erzincan ve Bayburt Atlı Cirit İhtisas Spor Kulüplerinin kuru sıkı tabancalarla ateş açarak başlattığı törenlerde, temsili olarak Halit Paşa, genç bir kızın üzerinden aldığı Türk Bayrağını, Vali Abdülkadir Demir’e teslim etti.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlandiBelediye Başkanı Mehmet Buyruk, törende yaptığı konuşmada bundan 91 yıl önce bu topraklarda Erzincanlıların insanlık tarihine kara sayfa olarak geçen acı günler yaşadığını dile getirdi. Vatan topraklarının birçok değişik kültürü barındırdığını anımsatan Başkan Buyruk, “Bizler, güzel Anadolumuzun, bu muhteşem coğrafyasında birlik beraberlik içerisinde yaşayan bir halkız. Aramızda kavgalar isteyen güçlerin maksatları da bellidir. Bir bayrak altında toplanmayı bilen bizlerin sergilediği bu birliktelik örneği, bu hain planların sahiplerinin suratlarına tokat gibi inmiştir” dedi.

Türkiye'nin barış içinde, Erzincan'ın huzur içinde olduğunu belirten Başkan Buyruk, “Bunu bozmaya çabalayanlara bir çift sözüm var: Buna gücünüz yetmez, yetmeyecek. Dedik ya, biz zor günlerin adamıyız. Bu toprakları Rus ve Ermeni zalimlerinden, 91 yıl önce nasıl bir yumruk olarak temizledikse, bu gün de bir yumruk gibi güçlü ve bir o kadarda sağlam duruş içerisindeyiz” diye konuştu.

Erzincan belediye Başkanı Mehmet Buyruk, konuşmasında şehitlere de seslenirken,

“Biliyorum, sesimi duyuyorsunuz. Büyük Türk milletinin her neferinin, kutsal değerleri uğruna bütün varlığını feda etmeye hazır olduğunun aleme haykırılışını ve dünyanın hafızasına nakşedilişini, insanlığın en yüksek mertebesine ulaşmış siz şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluş törenleri, geçit resmi ile sona erdi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.