Kop Dağı’nda zor anlar (Dikkat)

Öğlen saatlerinde Erzurum’da başlayan soğuk hava ve sert rüzgar, Kop Dağı’nda kara dönüştü. Hafif kar yağışı, kısa sürede Kop Dağı’nda ulaşımı olumsuz etkiledi. Sürücüleri zor durumda bırakan kar yağışının böyle devam etmesi halinde, Kop Dağında uzun bir gece yaşanacağa benziyor. Yola çıkacak sürücüleri dikkatli ve tedarikli olmaları yönünde uyarıyoruz.

Kop Dağı’nda zor anlar (Dikkat)

Öğlen saatlerinde Erzurum’da başlayan soğuk hava ve sert rüzgar, Kop Dağı’nda kara dönüştü. Hafif kar yağışı, kısa sürede Kop Dağı’nda ulaşımı olumsuz etkiledi. Sürücüleri zor durumda bırakan kar yağışının böyle devam etmesi halinde, Kop Dağında uzun bir gece yaşanacağa benziyor. Yola çıkacak sürücüleri dikkatli ve tedarikli olmaları yönünde uyarıyoruz.

Gümüşhane'de kaza: 1 ölü 2 yaralı

Gümüşhane’nin Torul İlçesi'nde viraja hızla giren otomobil karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Otomobil sürücüsünün öldüğü kazada 2 kişi de yaralandı.

Bayburt'tan Trabzon'a giden 45 yaşındaki Aydın Bozdağ yönetimindeki otomobil, aşırı hızla girdiği virajda kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve 29 yaşındaki Ensar Belet'in yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Aydın Bozdağ araçta sıkışarak öldü. Aynı araçta bulunan 28 yaşındaki Cemil Can ve 31 yaşındaki Erkan Karakulalı yaralandı. Yaralılar, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteorolojik Görünüm

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt geneli çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar; Ege' nin kıyı kesimleri ile Akdeniz'de sağanak ve gökgürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu'da yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar; Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Malatya, Kütahya Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olacak.

Hava Sıcaklığı
İç, Güney ve Doğu kesimlerde hissedilir derecede (10 ila 14) azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar
Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) fırtına (70-90 km/s) şeklinde, İç Anadolu' nun doğu kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da güneydoğulu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

Uyarılar / Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Malataya, Kütahya, Muğla ve Denizli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, taşkın, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Uyarılar / Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) fırtına (70-90 km/s) şeklinde, İç Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar ilerleyen saatlerden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

EGE
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olarak geçecek. Yağışlar bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek ve Kütahya, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan (Karayel) fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar bölgenin batı kesimlerinde kuzeybatılı yönlerden fırtına (70-90 Km/S) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde kuvvetli olacak ve gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Rüzgar bölgenin doğu kesimlerinde güneydoğulu (keşişleme) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde kuvvetli olacak ve iç kesimlerinde gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yarın (Cumartesi) Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların gece saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Tokat ve Amasya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu gece saatlerinden sonra batısından başlamak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar yarın (Cumartesi) Malatya çevresinde yer yer kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren batısından başlamak üzere sağanak yağışlı olarak geçecek.

DENİZLERDE HAVA
Marmara ve Ege’de tam fırtına, Batı Karadeniz ile gece Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Batı Akdeniz’in güneyinde fırtına, Doğu Karadeniz’in batısı, Batı Akdeniz kıyıları ile gece Orta Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 7 ila 9, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta Karadeniz'de 3,0m Batı Karadeniz’de 4,0 ila ila 4,5m Görüş: orta.

MARMARA
Yağmurlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9, güneyi kuzeyden 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 4,5m Görüş: orta.

EGE
Sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m güneyi 5,0 ila 6,0m Görüş: orta.

AKDENİZ
Kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, güneyi 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8, gece 7 ila 9, batısı gece 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m Görüş: orta.

VAN GÖLÜ
Parçalı bulutlu, yarın kar yağışlı, Rüzgâr: güney ve güneydoğudan, doğusu zaman zaman kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga; 0,5 ila 0,75m Görüş; iyi, yağış anında orta.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.