Karla mücadele sürüyor

Önceki gün etkisini artıran kar yağışıyla birlikte kapanan köy yollarının büyük bir bölümü açıldı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası kapalı 70 köy yolunun 59’u ulaşıma açıldı.

Karla mücadele sürüyor

Bayburt Postası - Önceki gün etkisini artıran kar yağışıyla birlikte kapanan köy yollarının büyük bir bölümü açıldı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası kapalı 70 köy yolunun 59’u ulaşıma açıldı.

Karın yağması ile birlikte ulaşıma kapanan ve kış bitiminde ancak yeniden yolları açılan Aydıntepe ilçesine bağlı Kavlatan, Günbuldu ve Dumlu bilindik kaderlerine terk edilirken, Bayburt merkeze bağlı diğer 8 köy için çalışmalar sürüyor. 4 ekiple çalışmaların sürdüğünü belirten Özel İdare yetkilileri, öğlene kadar kapalı olan 8 köy yolunun da ulaşıma açılacağını belirttiler.

Öte yandan dün akşam saatlerinde duran kar yağışı yarın yeniden Bayburt’ta etkili olacak. Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yarın başlayacak kar yağışının 2 gün boyunca devam edeceği belirtildi. Hava sıcaklığının en yüksek eksi 12, en düşük ise eksi 17 derecede seyrettiği Bayburt’ta, kar kalınlığı ise şehir merkezinde 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise 40 santimetre olarak ölçüldü.

Belediye ekiplerinden yoğun mesai

Kar yağışıyla birlikte alarma geçen Bayburt Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Yaya ve araç ulaşımının sağlıklı yapılabilmesi için dün gün boyu cadde ve sokaklarda kar temizliği yapan belediye ekipleri, cadde ve sokakları tuzlama ve temizleme çalışmalarına devam ediyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.