Herkes soruyor: ''Kim yapıyor bunları?''

Ünlü Ressam Salih Cengiz şu günlerde mesaisini Çoruh Nehri kıyılarına ayırıyor. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın isteğiyle Bayburt’ta Çoruh Nehri kıyılarına sanatıyla estetik bir hava katan Cengiz, devam eden çalışmaları Dede Korkut Şenliklerinin son günlerine doğru bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Herkes soruyor: ''Kim yapıyor bunları?''

Bayburt’un tarihi ve kültür değeri olan eserlerin yapı tasvirini içeren resimler, Çoruh Nehri kıyılarına estetik bir görüntü veriyor...Ünlü Ressam Salih Cengiz şu günlerde mesaisini Çoruh Nehri kıyılarına ayırıyor. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın isteğiyle Bayburt’ta Çoruh Nehri kıyılarına sanatıyla estetik bir hava katan Cengiz, devam eden çalışmaları Dede Korkut Şenliklerinin son günlerine doğru bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ressam Ülkü Koçan tarafından hazırlanan ve Bayburt Belediyesi’nin finanse ettiği proje çerçevesinde Cemiyet Köprüsü çevresindeki Çoruh Nehri kıyılarına Bayburt’un tarihi ve turistik değerlerini çizen Cengiz, proje için Yalova’daki çalışmalarını yarım bırakarak geldiğini ve Bayburt’tan yapılan davetlere her ne olursa olsun katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

  

“İhalesi ne zaman yapıldı ve hangi usta yaptı..!”

Daha önce yapılan istinat duvarlarına öncelikle Bayburt taşının yapı tasvirini içeren resim çizdiklerini ve bu durumu gören taş ustalarının "ne zaman ihalesi yapıldı" ve "kim yaptı" türünden sorular sorduğunu söyleyen Cengiz, “Yaptıklarımızın halk tarafından bu kadar gerçekçi ve iyi görülmesi azmimizi daha da artırıyor” dedi.

“Duvardaki yapı tasvirleri turistlere rehber olacak”

Çoruh Nehri kıyısında yer alan istinat duvarı üzerinde işlenecek 14 alan belirlediklerini söyleyen Cengiz, bu alanlara Bayburt’un tarihi ve kültür değerleri olan İmaret Tepe Şehitliği, Dede Korkut Türbesi, Saat Kulesi, Bayburt Kalesi, Korgan Köprüsü, Sırakayalar Şelalesi, Baksı Müzesi ve Bayburt Evi’nin yapı tasvirini içeren resimler çizeceklerini söyledi. Cengiz, bu resimlerin bir anlamda turistlere de rehber olacağını dile getirerek, “Bayburt’u tanımayan biri buradan gördüğü resim üzerine gidip bu mekânları gezebilir. Bu yönüyle bile başlı başına güzel bir işlev görecek” diye konuştu. 

“Başkanımızın yapılanları beğenmesi de ayrı bir güzellik”

Cengiz, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın yapılan eserleri gördüğünü ve beğendiğini dile getirerek, “Başkanımızın yapılanları beğenmesi de ayrı bir güzellik. Dede Korkut Şenliklerinde de çalışmalarımız sürecek. Şenlik boyunca hemşehrilerimiz  çalışmaları canlı performans olarak ta izleyebilecek. İnanıyorum ki çalışmalar bittiğinde Bayburt’umuza yeni bir güzellik kazandırılmış olacak” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.