Erzincan’ın 103. gurur yılı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı kent merkezinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Erzincan’ın 103. gurur yılı

ERZİNCAN (İGFA) - 13 Şubat Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene, Vali Mehmet Makas, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, askeri erkan, gaziler ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

Çelenklerinin Atatürk anıtına sunulması sonrasında  Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. “Sultan Alparslan’ın armağanı, Mengücek Gazinin Yurdu, Milli Mücadele yiğitlerinin şehri Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümüne şahitlik etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız" diyen Başkan Aksun, "Bizler zalime Yavuzca, mazluma Yunusça davranan Yesevi dergâhının Alperenleriyiz. Tüm Cihan bilmeli ki Türk Milleti asla ülküsünden vazgeçmeyecek, bağımsızlığından ödün vermeyecek her daim güçlü ve onurlu bir millet olarak yaşamaya devam edecektir. bu topraklarda gözü olanlar, gafletimizden faydalanıp özümüzü, tarihimizi unuttuğumuz da, ilimden, bilimden uzaklaştığımızda, bağımsızlığımıza kastetmekten geri durmayacaktır" diye konuştu.

103 yıl önce Ergenekon’da atılan bağımsızlık şuurunun tohumlarının yeniden filizlendiğini kaydeden Başkan Aksun, "Bizim tarihimize karşı sorumluluklarımız var.1071’den 1918’e, 1918’den 2021’e kadar bu topraklar için can veren bedel ödeyen ecdadımıza borcumuz çok. Bize düşen vatan uğruna can vermiş, bedel ödemiş şanlı ecdadımızın emanetine sahip çıkmak.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt sevdalisi 3 yıl önce

Hayirli olsun">