Erdoğan: ''Şimdiden hayırlı olsun''

Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Salmankaş Tüneli için “Ulaştırma bakanımız inşallah tamamıyla bittikten sonra resmi açılışında da olacağız. Arabaya bineceğiz ve karşı taraftan çıkacağız. Araklı'ya, Bayburt'a, Gümüşhane'ye, Erzurum'a, Salmankaş tüneli şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan: ''Şimdiden hayırlı olsun''

Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Salmankaş Tüneli için “Ulaştırma bakanımız inşallah tamamıyla bittikten sonra resmi açılışında da olacağız. Arabaya bineceğiz ve karşı taraftan çıkacağız. Araklı'ya, Bayburt'a, Gümüşhane'ye, Erzurum'a, Salmankaş tüneli şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon programını tamamladı. 2 gün süren Trabzon programında Vakfıkebir ilçesindeki toplu açılış töreninin ardından Araklı’ya geçen Başbakan Erdoğan, burada halka seslendi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri ve protokol mensuplarının katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapımı devam eden ve çift tüp olarak inşa edilecek olan tünellerinden birinde ışığın göründüğünü söyleyen Erdoğan, tünelin hayırlı olmasını diledi.

Salmankaş Tüneli’nde de düzenlenen ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun katıldığı törene telekonferans yöntemiyle katılan Başbakan Erdoğan, Bakan Yıldırım ile görüştü.

Başbakan Erdoğan’a seslenen, Bakan Yıldırım, "Bugün tünelin ucunda ışık gözüktü Sayın Başbakanım. Bu yol Trabzon Araklı'dan Bayburt'a yolu 1–1,5 saat kısaltacak, 90 kilometre kısaltacak. Araklı-Salmankaş geçit tüneli nihayet açılıyor. Tünel açılmadan önce bu güzergâhta 12 ay boyunca ulaşım yapılamadı. Bununla beraber artık Trabzon'dan Bayburt'a hatta Kop'un bitmesiyle birlikte Erzurum'a hem Bayburt hem Erzurum daha da yakınlaşıyor. Böylece 90 kilometre Bayburt'a yol kısalmış oluyor. 2 saat 15 dakikadan 1 saate düşmüş olacak. Bu tünel de bölgenin, ülkenin hayallerinden biriydi. Bugün gerçeğe dönüşüyor. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 4 bin 150 metrelik bu tünel yoğun bir çalışmayla açıldı ve bugün tünelin ışığını gördük. Bu mutluluğu sizlerle, binlerce vatandaşımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye 80 yılda 50 kilometre tünel yapabildi. 10 yılda 118 kilometre tüneli bitirdik, 168 kilometre tünel yapımı da devam ediyor. Dağları deliyoruz, vatandaşımızla buluşuyoruz” dedi.

Bakan Yıldırım’ın ardından Başbakan Erdoğan ise "Şu anda Salmankaş tünelinde Ulaştırma Bakanımız inşallah tamamıyla bittikten sonra resmi açılışında da olacağız. Arabaya bineceğiz ve karşı taraftan çıkacağız. Araklı'ya, Bayburt'a, Gümüşhane'ye, Erzurum'a, Salmankaş tüneli şimdiden hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan bitmesi halinde Bayburt ve Trabzon arasındaki mesafeyi 175 kilometreden 125 kilometreye düşürecek olan yol çalışmalarının bir parçası olan Salmankaş Tüneli'ndeki birinci tüp inşaatı ile ilgili çalışmalar sürerken, diğer ikinci tüp için ise 2014 Ocak ayında ihale yapılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.