Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında anılıyor...

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz
Bayburt Postası - Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Rize, Giresun, Artvin, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt'ta anma törenleri düzenlendi. 

Bayburt'ta, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törende, anıta çelenk konuldu. Törene Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde çalınan sirenlerle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Şair Zihni Kültür Merkezi'nde, Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiir ve türküler okundu.



RİZE

Rize'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenle iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Rize Belediyesi Bando Takımı eşliğinde istiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

CHP İl Teşkilatı üyeleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği temsilcileri, törenin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.


GİRESUN

Giresun'da Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti.

ARTVİN

Artvin Valiliği önünde düzenlenen törenle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında anıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı yarıya indirildi.
Törende,  Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Baran Yılmaz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Murat Yenikomşuoğlu, daire amirleri ve öğrenciler yer aldı.

Anma törenine, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam edildi.

Artvin 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Özhan Gürgen'in "Atatürk ve Eğitim" konulu ve Piyade Binbaşı Deniz Ayaz'ın sinevizyon gösterisi eşliğinde Atatürk'ün asker yönünü anlatan konuşmasının ardından Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi.

Program, Artvin 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosunun seslendirilmesinin ardından, "Atatürk Haftası" dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

ORDU

Ordu'nun Altınordu ilçesinde düzenlenen anma töreninde, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Karadeniz Sahil Yolu'ndaki sürücüler de araçlarını durdurarak saygı duruşuna geçti. 

Törene Vali Balkanlıoğlu ve Başkan Yılmaz'ın yanı sıra vali yardımları, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan katıldı. 
Atatürk'ü anma etkinliklerine Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programla devam edildi. 

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda devam edilen törende, öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.

Tarih öğretmeni Hilal Alkan'ın Atatürk'ün eğitim ve siyasi hayatını, Jandarma Yarbay Semih Bulut'un ise askeri hayatını anlattığı programda, Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Vali Memiş, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78. yılında şükranla yad ettiklerini belirterek, "Bu ülkenin emperyalist ülkelerden arındırılarak yeniden bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesine girmesine vesile olduğu için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün şehirlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Anma programı, Gümüşhane İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi ve seslendirilen oratoryoyla sona erdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Rahmet ve şükranla anıyoruz. Nur içinde yatasın, Allah gani gani rahmet etsin.