Bir günlüğüne asker oldular

Bayburt'ta 6 engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı.

Bir günlüğüne asker oldular
Bayburt Postası - Bayburt'ta 6 engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı. Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bayburt Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 6 kişi, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi. Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.
İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askeri uygulaması yemin ve terhis törenine Vali Yardımcısı Ali Gökay, Garnizon Komutanı M. Nail Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Jandarma Komutanı Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Kahraman ve engelli asker aileleri katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Türk genci için asker ocağında hizmet etmenin ömür boyu taşınacak, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük ve onurlu miras olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biraz sonra burada bir gün süreli temsili askerlik yapmak üzere aramıza katılan engelli vatandaşlarımızın, yemin ve temsili terhis töreni icra edeceğiz. Onlarda Türk vatanını, Türkiye Cumhuriyeti'ni canları pahasına koruyacaklarına dair, bayrak gölgesinde silaha el basarak namusları üzerine yemin edecekler. Bilindiği gibi bir Türk genci için bu ocakta hizmet etmek, ömür boyu yaşanacak gelecek kuşaklara bırakılacak, en büyük mirastır. Bu büyük bir onurdur. Anneler, babalar, eşler ve çocuklar için askerde olan her oğul gurur kaynağıdır, bu sadece aile fertleri için değil, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde böyledir. Bu kutsal ocağa katılan her genç süresi ne kadar olursa olsun burada bizim evladımız olur ve biz onlarla gurur duyuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Türk ulusunun kurtarıcısı Türk vatanının eşsiz, fedakâr, kahraman evladı ölümsüz insan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi Başkomutanı ulu önder Atatürk'ün devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçisidir. Bu ulvi görevi yapmada engeli bulunan vatandaşlarımızı ve ailelerinin unutmayarak her yıl askerlik çağına gelen engelli vatandaşlarımızın da askerliğe olan özlemlerini gidermek ve vatani görevini yürüten arkadaşları ve kardeşleriyle bütünleşmelerini sağlamak ve kedilerine bu ocağı her zaman açık olacağını göstermek maksadıyla böyle temsili askerlik törenlerini gururla sürdürmektedir. Engelli vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte kışlalarımızda olması hiç şüphesiz ki onları ve ailelerine mutluluk verdikleri gibi onların heyecanı bizlere ve diğer Mehmetçiklere kutsal vatan görevi yerine getirirken güç, azim, şevk ve gurur vermektedir. Bu gün aramıza katılan cesur Mehmetçiklerle kısa sürede olsa bu kutsal ocakta beraber olduk. Bu günün sizin yaşamınızda çok güzel yer olduğu farkındayız, bu günü ve bizleri hiçbir zaman unutmayacağınızı da biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle biraz sonra yemin ederek aramıza katılarak bizden olan engelli erbaş ve erlerimizi içecekleri bu kutsal antdan dolayı kutluyor saygılar arz ediyorum."

Jandarma Er Erdem Yılmaz tarafından şiir okunmasıyla devam eden program yemin töreni düzenlendi. Tören, protokol üyelerinin askerlere terhis belgelerini vermelerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.