‘Alın size Salyazı’ demezler!

Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen konu hakkında Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar’dan sonra Salyazı Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Mutlu da bir açıklamada bulundu.

‘Alın size Salyazı’ demezler!

Bayburt Postası - Salyazı ve Çayıryolu beldelerinin birleşmesi halinde beldelerden birinin kapanmayacağı yönündeki konu hakkında Bayburt’un sessizliği sürerken, Salyazı’dan bir açıklama daha geldi. Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen konu hakkında Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar’dan sonra Salyazı Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Mutlu da bir açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM’de görüşülen yeni Belediyeler Kanunu’na ilişkin tartışmalar sürüyor.

Ülke genelinde kapanması gündemde olan belediyeler ile bu belediyelerin bağlı olduğu illerde konuya ilişkin yapılan açıklamalar her ilin yerel gündeminin en önemli gündem konusu oldu. Kapatılması gündemde olan belde belediye başkanlarının açıklamaları ile birlikte konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları da sessiz kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Postası tarafından gündeme getirilen Çayıryolu - Salyazı formülü Bayburt kamuoyunun dikkatini çekmezken, konu hakkındaki açıklamalar sadece Salyazı’dan geldi.

Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar’ın konu ile ilgili Bayburt ve Gümüşhane bürokrasinin bir araya gelmesi gerektiğini söylediği Çayıryolu - Salyazı formülü hakkında Salyazı Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Mutlu da benzer bir yaklaşımda bulunurken daha önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında, üst düzey temasların her iki tarafı da memnun edecek bir sonuç çıkaracağını söyleyen Mutlu, “Üst düzey temasların her iki tarafı da memnun edecek sonuçları olacağı kanaatindeyim. Bazı formüller öneriliyor. Örneğin Çayıryolu ve Salyazı’nın birleşmesi formülü. En azından tarafların konuya ilişkin görüşmeleri, enine boyuna tartışmaları gerekir. Toplumlar isterlerse olmayacak hiç bir şey yoktur.” dedi.

45 yıllık bir belediyenin göz göre göre kapatılmasına bir anlam veremediğini belirten Mutlu, “Bayburtlu yetkililere sesleniyorum, sizler bu konuda ne yaptınız veya yapmayı düşünürsünüz. Her halde ‘alın size Salyazı’ demezler. Bu konuda öncü olması gereken yetkililerin bir an önce devreye girmesi gerekmez mi? Yarın herkes için çok geç olabilir. Ben sivil toplum örgütlerimizin yapabileceği her tür görevi üslenmeye hazırım.” dedi.

Salyazı’nın Çayıryolu ile birleşip Bayburt’a bağlanması hakkında da açıklamada bulunan Mutlu, Salyazı halkının geçmişten beri Bayburt’u istediğini ve Bayburt’un da Salyazı’yı ilçe olarak istediğini fakat bunun önündeki engel hakkında kamuoyunun aydınlatılmadığını söyledi. Mutlu, “Hasta belli, hastalık da belli. Çare de belli ama ne hikmetse doktorlarımız tedaviye geçemiyor. Bu konuda kamuoyunu aydınlatan da yok. Salyazı geçmişten beri Bayburt’u istiyor, keza Bayburt da. Peki engel nedir? Bilen yok. 45 yıllık belediye göz göre göre kapanacaksa, yetki sahibi olupta ilgilenmeyen herkes buna ortaktır.” şeklinde konuştu.

Referandum çağrısı

Mutlu, Salyazı halkının nabzını sivil toplum kuruluşu olarak iyi bildiğini söylediği açıklamasında, Salyazı-Çayıryolu formülü hakkında referandum çağrısında bulundu. Mutlu, Salyazı halkına da seslendiği konuşmasında sözlerini şöyle bitirdi:

“Salyazı’da oturan halkın nabzı belli. Sonuçta referandumu da belirleyecek olan onlardır. Üst düzey temasların her iki tarafı da memnun edecek sonuçları olacağı kanaatindeyim. Bazı formüller öneriliyor. Örneğin Çayıryolu ve Salyazı’nın birleşmesi formülü. En azından tarafların konuya ilişkin görüşmeleri  enine boyuna tartışmaları gerekir. Toplumlar isterlerse olmayacak hiç bir şey yoktur. Beldesi kapanacak illerin yerel basınını da takip ediyorum hep bir şeyler yapmanın gayreti içindeler. Şimdi soruyorum Gümüşhane bu konuda ne yaptı ne yapıyor? Buradan son sözüm Salyazılı hemşehrilerime. Salyazı kaderine terk edilmiştir. Bize düşen başımızın çaresine bakmaktır. Salyazılı bunda da aciz değildir. Ortak hareketle aşamayacağımız engel yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.