“5 yılda 36 araç kazandırdık”

Bayburt Belediyesi araç filosuna kattığı 2 adet itfaiye aracı ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat döneminde belediyeye kazandırılan araçların tanıtımı için bir program düzenledi. Bayburt Belediyesi araç parkında gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, görev yaptığı 5 yıl boyunca Bayburt Belediyesi’ne 36 araç kazandırıldığını söyledi...

“5 yılda 36 araç kazandırdık”

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi araç filosuna kattığı 2 adet itfaiye aracı ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat döneminde belediyeye kazandırılan araçların tanıtımı için bir program düzenledi.

Bayburt Belediyesi araç parkında gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, görev yaptığı 5 yıl boyunca Bayburt Belediyesi’ne 36 araç kazandırıldığını söyledi.

Polat, “Bu alanda toplam 36 adet araç var. Bunlar 2009 yılından bugüne kadar belediyemize kazandırdığımız araçlardır. Bunların 21 adeti belediyemizin ihale yöntemiyle aldığı araçlardır. 5 adeti kurumlardan parasıyla alınmış araçlardır. Diğer 10 adeti ise hibe olarak kurumumuza kazandırdığımız araçlardır. Amacımız daha kaliteli ve standardı yüksek bir hizmeti Bayburt’umuza sunmaktır. Her birisinin gerçekten ayrı bir hikayesi var. Kimisini İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden, kimisini Beykoz Belediyesi’nden, kimisini araya adam koymak suretiyle, kimisini milletvekimizi araya koymak suretiyle, kimisini İstanbul’daki hemşehrilerimizin destekleriyle, ilçe belediyelerinden, İHTT’den almak suretiyle belediyemize kazandırdık” dedi.

“Bunlar köklü yatırımlardır. Bayburt’ta bundan sonraki süreçte kıymeti daha çok anlaşılacak olan hizmetlerdir” diyen Başkan Polat, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu konuda İstanbul’daki başta Abdurrahman Polattimur olmak üzere bütün derneklerimize Bayburt adında teşekkür ediyorum. Araçlarımızın alınması konusunda, İtfaiye müdürümüz Haluk Bey’in (Akkoyunlu) çok gayreti oldu, Yaşar Bey’in (Oruç) çok gayreti oldu, personelin çok gayreti ve talebi oldu. Onlara da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum.”

Özbek: “Belediyeyi iktidar partisinde tutmamız gerekiyor”

Bayburt Milletvekili Özbek ise, törende yaptığı konuşmada Bayburt Belediyesi’nin iktidar partisinde kalmasının Bayburt için faydalı olduğunu söyledi.

Bayburt Belediyesi’nin 5 yıllık dönemde araç parkına 36 araç kazandırdığını ve Hacı Ali Polat’ın sürekli bir şeyler üretmek için çabaladığını ifade eden Milletvekili Özbek, “Hacı Ali beyin 3-4 günü İstanbul’da geçiyordu. O belediyeye gidiyor, öbürüne gidiyor. Ondan para alıyor, ondan araç alıyor, ondan değişik bir şey. Hacı Ali Bey başka partili olsaydı ne kadar gayretli olursa olsun o belediyelere gitme şansı olamazdı.İmarettepe’ye bir sürü yatırım yapılıyor. Çoruh’un kenarında Rabia Kadıoğlu Parkı. Şelale yapılıyor. Değişik yerlerden araçlar. Milletvekillerine, bakanlara rahatlıkla ulaşabiliyor” dedi.

Bayburt Belediyesi’nin 235 İŞ-KUR çalışanı olduğunu, iktidar partisinin dışında bir partiden olsa bu sayının düşük olacağını belirten Özbek şunları söyledi:

”Bayburt Belediyesi’nin 255 personeli var şirket veya belediye personeli olarak. 235’de İŞ-KUR çalışanı var. Asgari ücretle 9 ay boyunca benim vatandaşım çalışıyor.  İŞ-KUR olmasaydı Bayburt’ta iş bulma şansımız yoktu. Şu anda Bayburt’ta 1000’in üzerinde kişi okullarda, belediyelerde bu şekilde çalışıyor. Eğer Hacı Ali Bey başka bir partinin belediye başkanı olsaydı bu sayının ne kadar olacağını sizin takdirlerinize bırakmak istiyorum. İktidar partisi nerede ise Bayburt Belediyesi’nin orada olmasının faydasını yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz."

Özbek, 2014 yılında yapılacak seçimlerde tüm Bayburtlular’ın siyasi görüşlerini bir tarafa bırakarak iktidar partisini tercih etmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, “Önümüzdeki seçimlerde özellikle bu istikrarın devamı için, bu belediye hizmetlerinin devamı için, çok büyük yatırımlara imza attık. İhaleler yaptık. Kanalizasyon ihalesi, içme suyu ihalesi yapıyoruz. Atık su tesisi. Asfaltlama çalışmaları. Alt geçitler, üst geçitlerin tamamlanabilmesi için bu istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bayburtlu olarak sizin de bu hizmette katkınız olması gerektiğini düşünüyorum. Siyasi partimizi bir kenara koyalım ama Bayburtlu olarak Bayburt Belediyesi’ni iktidar partisinde tutmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.