10 Kasım hüznünü Bayburt’ta yaşamak

“Ölümün bitmeyen ufkunda yatarken gene sağ,  Bir avuç toprak olurken gene yüksek, gene dağ…"Atatürk, 70. ölüm yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki protokol töreni ile başlayan program daha sonra Şair Zihni Kültür Sitesi’nde devam etti. Burada bir konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, “onu her geçen gün biraz daha çoğalan sevgi ve minnet duygularımızla anıyoruz” dedi.

10 Kasım hüznünü Bayburt’ta yaşamak
“Ölümün bitmeyen ufkunda yatarken gene sağ,
  Bir avuç toprak olurken gene yüksek, gene dağ…"

Atatürk, 70. ölüm yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki protokol töreni ile başlayan program daha sonra Şair Zihni Kültür Sitesi’nde devam etti. Burada bir konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, “onu her geçen gün biraz daha çoğalan sevgi ve minnet duygularımızla anıyoruz” dedi.

10 Kasım hüznünü Bayburt'ta yaşamakKurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Atatürk, Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlık önderidir. Onun yaktığı hürriyet güneşinin ışığı, bütün dünyayı aydınlattı. Mazlum ve mağdur Milletlere örnek oldu. O cihana hürriyeti, bağımsızlığı, insanlığı ve sulhu öğretti. Esir milletlerin de önderi oldu. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk, senin ilke ve inkılâplarının doğrultusunda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde muasır medeniyete yürüyeceğimize söz verirken; aziz hatıran önünde tazimle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun."

Anma töreni, öğrencilerin okuduğu Atatürk şiirleri ile devam etti. Tarih Öğretmeni Abdullah Demir, Atatürk'ün tarihteki yerini anlatırken, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tankçı Binbaşı Cevdet Akkaşoğlu da, Atatürk'ün askeri dehasını içeren bir konuşma yaptı. Sinevizyon gösterisinin ardından ise Müzik Öğretmeni Murat Mecit Akyüz yönetimindeki koro ve oratoryo, Atatürk'ün sevdiği şarkıları, türküleri ve marşları seslendirdi. İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan Atatürk Kitapları ve Resim Sergisi ise günün diğer bir etkinliğiydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.