“Yardımlar tek elden yapılsın” çağrısı

Göç İdaresi Bayburt İl Müdürü Hüsnü Yağmur, Afgan ve diğer göçmenlere yönelik yapılan ayni ve nakdi her çeşit yardımın Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tek elden yapılması gerektiğini söyledi.

“Yardımlar tek elden yapılsın” çağrısı
Bayburt Postası - Göç İdaresi Bayburt İl Müdürü Hüsnü Yağmur, Afgan ve diğer göçmenlere yönelik yapılan ayni ve nakdi her çeşit yardımın Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tek elden yapılması gerektiğini söyledi.

Yağmur,  Bayburt'a gelen mülteci ve sığınmacılara yapılan yardımların vatandaşlar ya da çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca kentte her geçen gün yapılanmasında ivme kaydedilen Göç İdaresi Bayburt İl Müdürlüğü’ne  yapılmamasının önemle üzerinde durdu.

Yağmur, "Bu güne kadar yapılan Valiliğimizin ve diğer kurumların çalışmaları gerçekten onur vericidir. Şu anda ilimizde bulunan ailelerin çocukları okullarımıza devam etmektedir. İŞKUR ile yapılan projelerle bir kısmı çalışmakta, Afganlılar ve diğer göçmenlerle ilgili yardım çalışmalarımız devam etmektedir.  İlimizde bu konuyla ilgili tüm vatandaşlarımızdan özellikle rica ettiğimiz ve hassaten titizlikle üzerinde durulmasını istediğimiz konu, Afganlılar ve diğer muhacir olan göçmenlerle ilgili her türlü çalışma ve yardımın İl Göç İdaresi kanalıyla yapılmasıdır. Bu konuda yardım yapacak onlara sosyal, kültürel ve ekonomik her türlü desteği sağlamak isteyen vatandaşlarımızın il müdürlüğümüzle irtibat halinde olmaları büyük önem taşımaktadır" dedi.

Göçmenlerin kente ve buradaki sosyal hayata uyup sağlayarak toplum içinde entegre olup asimilasyona uğramadan kendi kültürlerini korumaları için İl Göç İdaresi olarak gerekli çalışmaları yaptıklarının altını çizen Yağmur,  "Bu çalışmalarda bize destek veren gönüllü kuruluşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı bize destek vermeye çağırıyoruz. Misafir olan merhametimize ihtiyacı olan göçmenlerimizle ilgili yapılacak tüm yardımların ilimiz göç idaresi tarafından organize edildiğinin bilinmesi ve bu konuda akla takılan soruların idaremizle görüşülerek yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Göçmenlere yapılacak yardımların merkezi, tek noktada gerçekleşmesinin birkaç kez vurgulayan Yağmur, "Öğrencilerin okullardaki durumları, çalışma izni olmadığı için sadece İŞKUR projelerinde çalışan kişilerin takibi, çevrenizde bulunan ve mahallenizde ikamet eden göçmenlerin ihtiyaç ve durumlarının, sosyal uyum ya da uyumsuzluklarının müdürlüğümüze bildirilmesi bizler için çok elzemdir. Onun şefkat kanatlarımızı açtığımız bu muhacirlerimize destek vermek ,arka çıkmak, onların ihtiyaçlarını, organize bir şekilde dengeli bir şekilde yapabilmemiz için Göç İdaresi İl Müdürlüğü olarak şehrimize misafir olarak gelen mültecilerimiz, sığınmacılarımızla artık ilgilenme alanını bir noktaya toplamak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.