Yardımlar dualarla yola çıktı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt’taki bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Suriye için yardım kampanyasında toplanan 3 tır malzeme dualar eşliğinde uğurlandı.

Yardımlar dualarla yola çıktı
Bayburt Postası - İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt’taki bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Suriye için yardım kampanyasında toplanan 3 tır malzeme dualar eşliğinde uğurlandı.  Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan törene Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, bazı daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Bayburtlu hemşehrilerimiz, büyüğünden küçüğüne, kadınından erkeğine, sağından solundan herkes duydu ve bir TIR olarak başlanılan bu yardım kampanyası şu anda 3 TIR olarak gerçekleşmiş oldu. Bu kampanyada emeği geçen herkese, fikri, maddi, manevi katkı sunan herkese insanlık adına teşekkür ediyorum. Bayburtlu bu TIR’lara un koydu, battaniye koydu, temizlik malzemesi koydu ama onun ötesinde insanlık koydu. Bayburt’un sevgisini koydu. Merhametini şefkatini koydu.  Televizyonlarda bizden yardım isteyen o yetim çocuğun isteğini duydu. Bizim asıl kalbimizden giden de bu değerlerdir. Allah (CC) Kur’anı Kerimde, “Kestiğiniz kurbanların ne eti ne de kanı Allah’a ulaşır. Ulaşan sizin takvanızdır” buyuruyor. İnşallah yardımlarımızı Allah’ın rızasını kazanma amacıyla yaptık “dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat ise,  “Allah’a binlerce şükürler olsun ki, Bayburt el ele verdi. İliyle, ilçesiyle, beldesiyle, 180 pare köyüyle bir bütün olarak malzemeleri bu araçlara takviye ettik. Bu, Bayburt’un bir duruşunun ifadesidir. Hayırseverliliğinin ifadesidir. Yanı başımızda komşumuz olan Suriye’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Burada kim haklı, kim haksız diye değerlendirmek bizim görevimiz değildir. Bizim amacımız tamamen insani amaçlı olup, oradaki aç ve açıkta kalan insanlara insani yardım malzemesini ulaştırmaktır. Elhamdülillah biz bunu başardık ve bu emanetlerinizi biraz sonra yapacağımız dualarla götürüp oradaki kardeşlerimize teslim edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ülküm 10 yıl önce

Necati hoca AKP İl Başkanı olmuş. ALLAH rızası için yardım toplanmış yola çıkacak, dua etmesi için Necati hocayı getirmişler. Adam gibi dua edeceğine AKP taraftarlığından başka bir şey yapmıyor. Yazık yazık.