Uyuşturucu ile mücadele kurulu toplandı

Bayburt'ta uyuşturucu ile mücadele kurulu toplantısı düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadele kurulu toplandı
Bayburt Postası - Öğretmen Evi’nde Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantı açılışında uyuşturucuyla mücadele konusunda hazırlanan eylem planı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan uyuşturucuyla mücadele konusunun son derece önemli olduğunu ve Türkiye’nin genç nüfus yapısı itibariyle bu noktada sorumluluklarının büyük olduğunu kaydetti. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda herkesin, ilgili bütün kişi ve kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Vali Pehlivan, “Her alanda daha sağlıklı daha güvenli bir toplu için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bayburt ilimizin nüfusunun önemli bir kısmını gençlerimiz ve çocuklarımız oluşturuyor. Üniversitemizde 11 bin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 14 bini aşkın öğrencimiz var. Bugünümüz ve yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz bu gençlerimiz ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu maddelerden ne kadar uzak tutabilirsek onları okumaya,araştırmaya,meslek öğrenmeye, spor, kültür, sanat ve benzeri faaliyetlere yönlendirmek suretiyle ne kadar iyi yetiştirebilirsek inşallah bu problemleri kökünden çözmüş olacağız. Devletimizin en üst kurum ve kuruluşlarından en alt kademedeki birimlerine kadar bu konuya azami hassasiyet gösterilmektedir” dedi.

Konuyla ilgili en küçük ayrıntıyı bile göz ardı etmeden mücadeleyi sürdüreceklerine vurgu yapan Vali Pehlivan, “Bir yandan azaltmaya yönelik çalışmalar varken diğer yandan maalesef dünyada uyuşturucu madde üretiminde giderek artan bir durum söz konusu. Bulunduğu coğrafi konum itibariyle ülkemiz de risk altındadır. Bu durum, uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar etkin olması gerektiğini ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz bir yandan mücadelesini sürdürürken eğitim, sağlık, gençlik spor birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile işbirliği içinde vatandaşlarımızı bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vermesi gerekiyor. İnşallah ilimizde var olan bu huzur ve güven ortamının bozulmasına müsaade etmeden 2017 çalışmalarından elde edilen verileri doğru bir şekilde değerlendirerek bu mücadeleyi hep birlikte etkin bir şekilde sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan’ın ardından Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurulu çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ise 2017 yılında STK’lara konuyla ilgili eğitimler verildiğini ve ilgili kurumların koordinasyonunda bir takım denetmelerde bulunduklarını aktardı. Uyuşturucuyla mücadele için Sağlık Bakanlığı bünyesinde ALO 191 Uyuşturucuyla Mücadele Destek Hattı oluşturulduğunu bildiren Hancı, en büyük hedeflerinin genç nüfusun madde bağımlılığıyla mücadeledeki farkındalığını artırmak olduğunu belirtti.

Toplantı madde bağımlılığıyla mücadelede izlenecek yol ve yöntemler ile atılacak adımlar üzerine gerçekleştirilen tespit ve değerlendirmeler ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın Aydın 6 yıl önce

Bayburt' ta uyuşturucu kullanımı ile ilgili bazı şeyler duyuyoruz.Ortaokul önlerinde torbacılık yapanlar var.Kalede tiner çeken uyuşturucu kullanan onlarca çocuk var bilgisi alıyoruz.Anne babalar olarak bu konudan çok rahatsız oluyoruz.Bu memleketin tüm olumsuzluklarına katlanıyorsak sırf çocuklarımız için.Bu konuda yetkililerin aileleri bilgilendirmelerini istiyoruz.Varda saklanıyorsa büyük vebaldesiniz.Böyle birşey varsa bilelim biz de ona göre çocuğumuzu kontrol edelim.