TGF, saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış’ın görev yaparken bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

TGF, saldırıyı kınadı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış’ın görev yaparken bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı. Atila Sertel, "Daha birkaç gün önce 200’e yakın gazeteciyle barış sürecini ve barış dilini konuştuğumuz Diyarbakır’da meslektaşlarımıza yönelik böylesine çirkin bir saldırı kabul edilemez." dedi.

Atila Sertel, foto muhabiri Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan’ın saldırıya uğramaları nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Sertel açıklamasında şunları söyledi: "Normalleşmenin olduğu yerde şiddet olmamalıdır. Bir gazeteciye veya sıradan bir vatandaşa kime yönelik olursa olsun saldırıyı asla kabul edemeyiz. Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu tür provokatif saldırılar, normalleşmeye darbe vuracağı gibi basın ve ifade özgürlüğüne yönelik de ağır bir saldırıdır. Geçen hafta sonu Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Başkanlar Konseyi toplantısı nedeniyle üç gün geçirdiğimiz kadim şehrimiz Diyarbakır’dan çok güzel izlenimlerle ayrılmıştık. Türkiye’nin 81 ilinden gelen gazetecilerle şehrin bütün sokaklarında güvenli bir şekilde dolaşma imkanımız oldu. Diyarbakır’da, barış sürecini ve medyanın barış dilini kullanması gerektiğini konuştuk. Bölgede görev yapan meslektaşlarımızın barış süreci ile birlikte daha güvenli olduklarını ve çok daha rahat görev yaptıklarını dinledik. Hemen akabinde gerçekleşen bu çirkin saldırının meslektaşlarımızın moralini bozmamasını diliyor, saldırıya uğrayan Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.