Sözde il imamının o ifadelerine tepki!

FETÖ/PDY'nin Bayburt'taki yapılanmasında yer alan 60 sanığın yargılamasına devam edildi

Sözde il imamının o ifadelerine tepki!
Bayburt Postası - Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin haklarında dava açılan 32'si tutuklu, 9'u firari 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kamu kurumlarını zarara uğratmak" suçlarından tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları hazır bulundu.

FETÖ/PDY'nin Bayburt'taki çatı soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan ancak etkin pişmanlıkla tahliye edilen tutuksuz sanık M.A.Ö, savunmasında, duruşmanın ilk gününde savunma yapan sanık A.I'nın, örgütün sözde il imamı olduğu birçok tanık ifadesinde yer almasına karşın kendi savunmasında kendini yalnızca din adamı olarak tanıtmasına tepki gösterdi.

M.A.Ö. örgüt içi atamayla Bayburt'a gelen ve bir dönem Bayburt il imamlığı yapan A.I'nın kendini din adamı diye tanıttığını ama yalan söylediğini savunarak, "A.I'nın yaptığı savunmasında bu davada yargılanan bütün kişileri akılsız ve saf olarak suçlaması kabul edilemez. Savunmasında böyle bir görev yapmadığını ve kendinin sadece din adamı olduğunu savunan A.I'nın bu yaptığı aşağılık bir tutum." dedi.

Yargılaması tutuklu olarak yapılan örgütün muhasebecisi R.Y. savunmasında, FETÖ/PDY'yi kastederek, "Ortada bir örgüt yok. Örgüt olsa benim burda ne işim var. Sadece yaşanan bir süreç var." ifadesini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan S.K. da örgütte mütevelli olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde toplantılara katıldığı bir dönemde il imamı olan A.I'nın kendilerine, 'güzel günler gelecek, güzel şeyler olacak' dediğini anlatarak, kendilerinin o dönem bu sözleri terör olaylarının biteceği şeklinde yorumladıklarını söyledi.

FETÖ/PDY Bayburt'tan topladığı paraları Nahçıvan'a aktarmış

İllerde örgütün imamlığını yapan kişilerin o şehirdeki her şeyi bilen ve yöneten kişiler olduğunu anlatan S.K, "İl imamı A.I. 'Nahçıvan'daki örgüt okulunda çalışan öğretmenlerin maaşları Bayburt'tan toplanan himmet paralarıyla ödeniyor.' diyordu. Örgüt Nahçıvan ile Bayburt'u kardeş şehir yapmıştı." diye konuştu.
Duruşmada savunma yapan 13 sanık da haklarındaki iddiaları reddetti.

Duruşmaya, yarın diğer sanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baybars 7 yıl önce

Ulan birde millete hirziz diyorlar milletten din adina para toplayip abd israil ajanligi yap yetmedi ele geciremedigi devlet dairelerinde ust duzey memurlarin koyunlarina sokmak eskort kadin tut paralari onlara dagit devlet memurlugu ve daha nekadar sinav varsa hepsine sorulari calmak suretiyle kendi adamlarini yerlestirip memur olduktan sonra her ayliklarindan para kes milletin zekat kurban paralariyla hara isler yaparsiniz he Allah intikamini boyle alir iste daha bunun ahiret mahkemesi var bakalim orda ne hesap vereceksiniz

Avatar
Bayburt Ahalisi 7 yıl önce

İDAM EDELİM GİTSİN
Daha ne kadar dinleyeceğiz bu kepazelikleri.

Avatar
Maco 7 yıl önce

Acımak yok acirsan bu katilleri sonra acınacak duruma gelirsin oyuzden vatanına bayrağına ihanet eden babam dahi olsa asilsin ozaman adalet yrini bulur

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Nahcivandaki okulun öğretmenlerinin maaşları Bayburt'tan gitmiş. Aman aman neler öğreniyoruz! Ne suçlar işlemişlerde onca zaman anlamamışız. Bir de üstelik Nahçıvan ve Bayburt'u kardeş ilan etmişler. Bence bu da en büyük suçlardan birisi.

Avatar
Bayburt Ahalisi.. 7 yıl önce

Sayın Bayburt postası yönetimi...
Sayın belediye başkanımızın yer aldığı, Belediyenin çalışmalarının yer aldığı ve acizane bizim de birkaç sorumuzun olduğu haber nerede ?
Arıyoruz ancak bulamıyoruz...