Peşmergeler, Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Suriye'nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmerge konvoyu, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.Ağır silahları ve diğer 70 peşmergeyi taşıyan...

Peşmergeler, Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptı
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Suriye'nin Kobani kentine gönderdiği ağır silahlı Peşmerge konvoyu, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

Ağır silahları ve diğer 70 peşmergeyi taşıyan konvoy, 16 saatlik yolculuğun ardından saat 05.55 civarında Türkiye'ye girdi. Peşmergelere önde, ortada ve arka bölümlerde Türk güvenlik güçleri zırhlı araçlarla eşlik ediyor.

Peşmergeler, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa istikametinden Suruç'a gidecek ve burada Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçecek. Bu yolculuğun yaklaşık 7 saat sürmesi bekleniyor. Konvoyda yer alan askeri malzemeler arasında doçkalar, katyuşa füzeleri, roketatarlar, yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve farklı ölçeklerde toplar bulunuyor.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.