Palandöken'de sezon erken başlayacak

Önceki 2 yıla göre bu mevsim Erzurum'a erken düşen kar, Palandöken'de kayak sezonunun kasım ayının ortalarında başlaması beklentisini ortaya çıkardı.Aralık ayında kayak sezonun açıldığı Erzurum'da son bir ayda Palandöken'e düşen...

Palandöken'de sezon erken başlayacak
Önceki 2 yıla göre bu mevsim Erzurum'a erken düşen kar, Palandöken'de kayak sezonunun kasım ayının ortalarında başlaması beklentisini ortaya çıkardı.Aralık ayında kayak sezonun açıldığı Erzurum'da son bir ayda Palandöken'e düşen kar kalınlığının 10 santimetreyi geçmesi kayak turizmine yönelik hizmet veren sektörlerin yüzünü güldürdü.

Kış turizminin gözde mekanlarından Palandöken'de, kar yağışının devam etmesi halinde kayak sezonu bu ayın ortalarında açılacak. Palandöken Dağı'ndaki oteller kış hazırlıklarını tamamladı. Erzurum'a kayak ve kış turizmi için gelen yerli ve yabancı sayısı her yıl ortalama yüzde 6 artış gösteriyor. Geçen yıl Erzurum'u 191 bin yerli, 31 bin yabancı turist ziyaret etmişti. Bu yılın ilk 9 ayında ise 22 bini yabancı olmak üzere 158 bin turist Erzurum'a misafir olurken, kayak sezonunun açılmasıyla birlikte şehri ziyaret edecek turist sayısında patlama bekleniyor.

Kar yağışının olması ve Palandöken'deki kar seviyesinin 10 santimin üzerine çıkması sektör paydaşlarının yüzünü güldürdü. Kayak sezonunda, Rusya, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan ve İran'dan 50 bine yakın turistin Erzurum'u ziyaret etmesi tahmin ediliyor.

Palandöken dağındaki ve şehr merkezindeki oteller kış hazırlıklarını tamamlayarak, konuklarını beklemeye başladı. Palandöken'deki Xanadu Snow White Otel Yönetici Altuğ Kargı, kendilerinin ve diğer otellerin kışa hazır olduklarını ifade etti. Kargı, yıl içerisinde kayak pistlerinde iyileştirme yaptıklarını ifade etti. Kargı, gece kayağı yapılacak pistlerin uzunluğunu ve genişliğini arttırmanın yanında aydınlatmalarının da tamamlandığını dile getirdi. Bu sene kar yağışının erken olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Altuğ Kargı, "Önceki 2 yıla göre kar erken düştü. Yağışlar böyle devam ederse kasım ayının ortalarında resmi sezonu açarız." dedi.

Kargı, yatak doluluk oranın geçen yıl yüzde 78'lerde olduğunun bu yıl ise hedeflerinin yüzde 85'lerin üzerine çıkarmak olduğuna vurgu yaparak,"Geçen yıl Palandöken'deki ve bizim otelimizde yatak doluluk oranı çok iydi. Bu sene karın erken yağması, tesislerde yapılan iyileştirmeler ile yüzde 85'lerin üzerine çıkmayı hedefliyor. Türkiye'nin en güvenilir kayak pistlerine sahibiz. Kesintisiz 12 kilometre uzunluğundaki pistlerin varlığı ayrı bir avantaj. Palandöken'de aynı 12 bin, Konaklı'da ise 14 bin kişi kayak yapma imkanına sahip." diye konuştu.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise Palandöken'deki ve il merkezindeki çok sayıda otelin, yatak kapasitesini arttırıp mevcut tesislerinde iyileştirmeler yaptığını kaydetti. Aynı yetkililer, erken düşen karla birlikte çevre ülkelerden ve Orta Avrupa ülkelerinden binlerce yabancı turistin yanı sıra ülke içerisinden gelecek yerli turistin Erzurum'a kış ve kayak turizmi için geleceğini vurguladı.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.