Kar, Bayburt'u esir aldı!

Bayburt dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışına teslim oldu... İşte Bayburt'ta son durum ve kar manzaraları...

Kar, Bayburt'u esir aldı!
Bayburt Postası - Bayburt dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışına teslim oldu. 100'ün üzerinde köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenilirken, Bayburt merkezdeki vatandaşlarda birden bastıran kar karşısında hazırlıksız yakalandı. Vatandaşların bir çoğu toplu taşı araçlarını tercih etti.

Hava sıcaklığının -3 dereceye kadar gerilediği Bayburt'ta metrekareye 7 kilogram yağış düştüğünü belirten Meteoroloji yetkilisi, Bayburt merkezde yapılan ölçümlere göre ise kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğunu belirtti.



Özel İdare yağışın durmasını bekliyor

100'ün üzerinde köy yolunu ulaşıma kapatan ve şiddetini iyice artıran kar yağışı durmadığı müddetçe Özel İdare çalışma yapamıyor. Çalışmaların yağışın durması halinde başlayacağını belirten Yol Şube yetkilileri, Bayburt'ta en çok Demirözü bölgesindeki köy yollarının ulaşıma açık olduğunu kaydetti. Sabah erken saatlerinden itibaren iş başı yapan belediye çalışanları ise kar küremeye Cumhuriyet Caddesi'nden başladı.  

Şehir içi en ıssız günlerinden birini yaşıyor


Öte yandan köy yollarının kapalı olması ve okulların tatil olmasıyla birlikte Bayburt sakin bir gün yaşıyor. Kar yağışı nedeniyle vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmesi ise Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere bir çok cadde de araç trafiğinin seyrekleştiğini gösteriyor.

Perşembe günü terk edecek 

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı Bayburt'ta dün akşam 17.00 sularında başladı. Kar yağışının Perşembe gününe kadar aralıklarala etkili olacağı kaydedildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.