FETÖ/PDY operasyonunda 1 kişi tutuklu

Bayburt merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden 7'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanırken bir şüpheli ise tutuklandı.

FETÖ/PDY operasyonunda 1 kişi tutuklu
Bayburt Postası - Bayburt merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 kişiden 7'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanırken bir şüpheli ise tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Bayburt, Ankara, Hakkari, İstanbul, İzmir, Tokat ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4'ü kadın 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Polisteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Bayburt Adliyesine sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan, E.K, tutuklanırken, İ.M, G.K, M.Ç, P.Y, B.Y, T.A. ve A.O.Y. etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak FETÖ hakkında bildikleri ve yaşadıklarını anlattıkları için adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, 22 Şubat'ta örgütün sağlık yapılanması içerisinde "sohbet abisi ve ablası" oldukları, sohbet programlarını düzenledikleri, bunlara katıldıkları ve ByLock kullandıkları tespit edilen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, düzenlenen operasyonla şüphelilerden 8'i gözaltına alınmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.