Çin'de şehit edilen Doğu Türkistanlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı

İskenderun Doğu Türkistan Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Çin’de zulme uğrayan ve şehit olan Doğu Türkistanlılar için cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı ve pankartlı eylem yaptı. Hatay'ın İskenderun ilçesinde...

Çin'de şehit edilen Doğu Türkistanlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı
İskenderun Doğu Türkistan Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Çin’de zulme uğrayan ve şehit olan Doğu Türkistanlılar için cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı ve pankartlı eylem yaptı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde cuma namazını müteakip platform üyeleri ve vatandaşlar Boyacıl Parkı'nda elllerinde ay yıldızlı bayrak, ve pankartla toplandı. Vatandaşlar, Çin işgalinde olan ve zulüm altında inleyen Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yapılan soykırımı protesto etti. 19 sivil toplu kuruluşunun destek verdiği protesto eyleminde basın açıklaması yapan İskenderun Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, "2 milyon metrekareye yaklaşan yüz ölçümü ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin en geniş idari bölgesi olan Doğu Türkistan sözde özerk bir cumhuriyete sahip. Ancak Çin’in baskıcı politikaları ile 10 yıldır zulüm altında. Doğu Türkistan’da 1985 yılından bu yana geçerli olan uygulamaya göre şehirde yaşayanlara bir çocuk, kırsalda yaşayanlara 2 çocuk sahibi olma kotası konulmuş durumda. Yasağa uymadığı gerekçesiyle doğumuna kısa bir süre kala kadınlara bile zorla kürtaj yaptırıldığı bölgeden gelen haberler arasında. Yaşanan bu olayları Türk halkı olarak şiddetle protesto ediyoruz." dedi.

"Peki bu zulüm ve katliamlar karşısında dünya ne yapıyor diye soracak olursanız, size şu cevabi veririz: Dünya kılını bile kıpırdatmıyor, stratejik ve siyasi çıkarların gölgesinde kalan bu zülme hiçbir ülke ses çıkarmıyor." diyen Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: "Maalesef uluslar arası insan hakları kuruluşları, BM, İslam Konferansı Örgütü ve diğer kuruluşlar da Çin zulmüne kayıtsız." Atılan sloganların ardından platform üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.