Bayburt Valiliği'nden 'dolandırıcılık' uyarısı

Bayburt Valiliği vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısında bulundu.

Bayburt Valiliği'nden 'dolandırıcılık' uyarısı
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısında bulundu. Açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarda görevli personelin ismi kullanılarak dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu belirtildi.

İşte o açıklama:  

"Son günlerde ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bazı personelin isim ve görevleri kullanılarak yardım veya bağış faaliyeti adı altında bir takım dolandırıcılık girişimleri yapıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunda ‘Telefon Dolandırıcılığı’ olarak bilinen yöntemi kullanan dolandırıcı şahıs ya da şahıslar; ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bazı personelin kimlik bilgilerini kullanarak çeşitli kişi veya kurumlardan sözde yardım faaliyeti adı altında çeşitli miktarlarda para talep etmektedir. Bahse konu dolandırıcılık girişimleri hakkında vatandaşlarımız ile kamu ve özel sektör çalışanlarının daha dikkatli davranmaları gerektiği, söz konusu olayla karşılaşılması durumunda muhatap kişi ya da kurum yetkilileri ve aynı zamanda sorumlu kurum amirine durumun bildirilmesi önemle rica olunur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alm 7 yıl önce

Valilik veya emmiyet milleti uyarsin ,vatandasi genelde yaslilari korkutup paralarini aliyorlarr,2 yil once benide aradilar teror orgutu hesabima girmis ayaklari cektiler senaro kurgu tam emiyet teskilatindan ariyormus gibi kibar konusmalar telsiz sesleri ,Tabi kufuru yediler 10,15 saniyede hemen tlf kapatilar ,gizli nr dan ariyorlar