Bayburt, Özgecan Aslan için ayakta

Bayburt'ta bir grup vatandaş Mersin'de adice katledilen Özgecan Aslan için bir araya geldi. Saatkule Meydanı'nda toplanan vatandaşlar "adalet" ve "kadına şiddete hayır" sloganları attı...

Bayburt, Özgecan Aslan için ayakta
Bayburt Postası - Bayburt'ta, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto amacıyla bir grup vatandaş bir araya geldi. Saatkule Meydanı'nda toplanan eylemciler "adalet" ve "kadına şiddete hayır" sloganları attı. Müzik Öğretmeni Ece Goncagül Sağıroğlu'nun sosyal medya aracılığıyla organize ettiği eyleme Bayburtlular da destek verdi.



Eyleme katılanlar 'Tecavüze sessiz kalma', 'Kadına özgürlük', 'Kadınlar cinsel obje değildir', 'Kadına şiddeti lanetliyoruz', 'Özgecan ve nicesi için adalet istiyoruz', ve 'Tek suçu kadın olmaktı' yazılı dövizler taşıdı.

Müzik öğretmeni Ece Goncagül Sağıroğlu grup adına bir açıklama yaptı. Sağıroğlu, cinayeti lanetlediklerini ve devletin kadın cinayetlerine dair çözüm üretmesi gerektiğini söyledi:

"Biz kadınlar bu adice işlenen cinayeti lanetliyor, sorumlularının en ağır cezayı alacaklarına olan inancımızı koruyoruz. Birilerinin annesi, kızı ve eşi olan bizler dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için başlattığımız bu kararlılığı bıkmadan, usanmadan sürdürmekte kararlıyız. Suçlarını itiraf eden katillerin hak ettiği cezayı alana kadar da peşinde olacağız. Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu ülkede kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor, mücadele ediyor, meclise gidiyor ve çözümde öneriyor. Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimizi hayata geçirmek için biran önce harekete geçmeleridir. Hayatının daha başında öldürülen, şiddete uğrayan, gasp edilen, tacize tecavüze uğrayan kadınlarımızın haberlerini almak istemiyoruz." 

Eyleme katılan vatandaşlar olayla ilgili şunları söyledi: 

Şakir Eraslan: "Erkekliğimden ve babalığımdan utandım"

"Önce erkekliğimden sonra babalığımdan utandım. Bu yüz kızartıcı suçları işleyenler, cezaların caydırıcı olmamasından yararlanarak kirli emellerine ulaşmakta zorluk çekmiyorlar. Tek çare adaletli bir sistem ve acilen idamın yürürlüğe girmesi."

Beyler Gürbüz: "Hayvandan da aşağı biridir"


"Yapan insana buradan sesleniyorum. Haşa hayvandan o hayvanda da aşağı bir kişidir."

Zeki Memiş (Yalapınar Köyü): "Bunların hakkı idamdır"

"Bu vicdansızların elleri kırılsın. Başka diyecek bir şey bulamıyorum. Bunların hakkı idamdır, asılmaktır."

Süleyman Öksüz (Aslandede Köyü): "Herkes çocuk yetiştiriyor..."


"Bence bunun kararını Özgecan'ın ailesi vermeli. Biz en ağır cezanın verilmesi taraftarıyız. İdam istiyoruz. Herkes çocuk yetiştiriyor, bu pislikler için yetiştirmiyor."

Edasu Koçyiğit: "Adalet olsaydı, biz burada olmazdık"

"Bugün Özgecan yarın hangimiz. Hangimiz bu adiliğe kurban gideceğiz. Anneme mi, ablama mı, kardeşime mi, hangimize? Bu ülkede adalet olsaydı o insanlar hapislerden çıkmazdı. O insana babası, ailesi ne istiyorsa onu yapmaları lazım. İnsanlık bir annenin 'yavrumun canı yanmış mıdır, keşke kurşunla öldürselerdi' demesidir. Bu ülkede adalet olsaydı, bugün biz burada olmazdık. Özgecan kardeşimizde adice katledilmezdi. Bu ülkede adalet yok. İdam cezası verilsin." 

Açıklamaların ardından grup slogan atarak dağıldı. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 9 yıl önce

ya arkadaşlar kadın cinsel obje değildir yazan arkadaşa ve bütün kadınlara sesleniyorum : siz gerçekten bu işlere karşıydınız yıllarca sizi cinsel obje gösteren dizilere, filimlere neden karşı çıkmadınız? neden çıplaklığı medeniyet diye yutturanlara,ayyaşlığı çağdaşlık diye yutturanlara karşı çıkmadınız din kadını en şerefli yere korken birileri yobazlık dedi diye ondan uzaklaştınız lütfen samimi olalım bu gidiş her okulun önüne bir karakola dönüşüyor oda kurtarmaz mesele yasalarda idamın oolması değil mesele kalplerde idamın olmaması