Bayburt AFAD'dan deprem tatbikatı

Bayburt AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında tatbikat yapıldı.

Bayburt AFAD'dan deprem tatbikatı

Bayburt Postası - Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 2022 Afet Tatbikatı Bayburt İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Tatbikat gereği çalınan ilk sirenle öğrenciler sıraların kenarlarında çök, kapan, tutun yaparak kendilerini korudular. Tehlikenin geçmesini bekleyen öğrenciler, 2'nci bir sirenle öğretmenleriyle birlikte hızlı ve güvenli bir şekilde okulu tahliye ettiler. Okul bahçesinde güvenli alana giden öğretmen ve öğrencileri, başarılı tahliye tatbikatı nedeniyle Vali Cüneyt Epcim tebrik etti.

AFAD İl Müdürü Adil Arslan, sorunsuz ve amacına uygun tatbikat gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Bütün Türkiye'de İçişleri Bakanlığı Afer ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız tarafından eş zamanlı olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okullarda, deprem anı çök, kapan, tutun yapılarak tahliye tatbikatı yapıldı. Bayburt İmam Hatip Lisesinde biz bu tatbikatı gerçekleştirdik. Öncesinde çök, kapan, tutun yaptık sonrasında ise tahliye yapılarak toplanma alanında toplandık. Böylece tatbikatımızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmiş bulunduk" dedi.

Öte yandan Kızılay Bayburt Şubesi, tatbikata katılan öğrencilere ve vatandaşlara çay, çorba ikramında bulundu.

Deprem ve tahliye tatbikatının ardından itfaiye ekiplerince de küçük çaplı yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, AFAD İl Müdürü Adil Arslan, Kızılay Şube Başkanı Hümeyra Çelik, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Afad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.