Banyo kazanı patladı, ev bu hale geldi

Örence Köyü’nde Akif Saka isimli vatandaşın evinde banyo kazanı patladı. Can kaybının yaşanmadığı patlamada evde bulunan 7 kişiden, 1’i yaralandı.

 Banyo kazanı patladı, ev bu hale geldi
Bayburt Postası - Örence Köyü’nde Akif Saka isimli vatandaşın evinde banyo kazanı patladı. Can kaybının yaşanmadığı patlamada evde bulunan 7 kişiden, 1’i yaralandı. Geçtiğimiz hafta yaşanan olayın ardından ailenin yaralarını sarmak için Örence Köyü’ne giden Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜSDER) üyeleri, mağdur aile ile görüştü.

Olayla anını anlatan Akif Saka, “Patlama esnasında hepimiz evin oturma odasında bulunuyorduk. Öğlen saatlerinde gerçekleşen patlama anında her birimiz bir duvara savrulduk. Annemi de arkadaki kanepeye savurdu. Eğer duvara veya sobaya vursa daha kötü olurdu. Zaten toz bulutu ile birlikte bayağı basınç oluştu. Her tarafı patlattı. O esnada annem şoka girerek bayıldı. Bizler annemin öldüğünü zannettik. Çocuklarda o esnada feryat figan içerisindeydi. Eşim bulunduğumuz odada olmadığı için onun öldüğünden çok korktuk ama Allah’a şükürler olsun olay esnasında mutfakta yemek hazırlığı yaparken sadece elinden yaralandı. Evimiz oturulamaz hale geldi ama buna da şükürler olsun ki böyle bir patlamadan sağ olarak kurtulduk. Biz bu olayı yaşadıktan sonra Suriye’de her gün evleri bombalanan, ailelerini kaybeden insanların neler yaşadığını birazda olsa hissettik. Allah onlara da yardım etsin” dedi.

Olayın ardından kullanılmaz hale gelen evle ilgili İtfaiye tarafından tutulan rapora göre 50 bin liralık hasar olduğunu söyleyen Saka, bu hasarı kendi imkanlarıyla karşılayacak güçleri olmadığını belirterek, yetkililerde yardım istedi.

Kacır: ‘Mazlum ve mağdurun yanındayız’

Olayın gerçekleştiği evde incelemelerde bulunan MÜS-DER Başkanı Adil Kacır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Olayın boyutları hepimizi şoke etti. Basit bir kazan patlaması diye düşünürken, evin büyük bir kısmının tahrip olduğunu, duvarlarının yıkıldığını hatta kolonların hasar gördüğünü gözlemledik. Bütün aileye cemiyetimizin üyeleri adında geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler dün olduğu gibi bugün de ‘Mazlum ve mağdurun yanındayız’ ilkesiyle hareket eden bir yapıya mensubuz. Kazazede ailenin yaralarının sarılması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Mevcut evin ikinci katının tamamen yıkılarak yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Evin içerisindeki eşyaların bir kısmı patlama sonucu tahrip olmuş. Tutulan raporlar zaten bunu gösteriyor. Bizler de yaptığımız değerlendirme ve gözlem sonucunda aynı kanaati paylaşıyoruz. Bu konuda Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer paydaş kurumlarımızın katkısıyla yaraları saracağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.