Arıcılara uyarı: Ruhsatsız ilaç kullanmayın!

Arıcılıkta ilkbahar bakımlarının başladığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, arıcıları ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyardı. .

Arıcılara uyarı: Ruhsatsız ilaç kullanmayın!
Bayburt Postası - Arıcılıkta ilkbahar bakımlarının başladığını belirten Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, arıcıları ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyardı. Topbaş, “İlimizde 2 bin civarında arıcı, 140 bin de arılı kovan bulunmakta. Ekonomik açıdan çok önemli bir potansiyeli bulunan ilimizin arıcıları, kalıntısız ve hijyen üretim yapmak için çaba göstermeli” dedi.

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Topbaş, baharın gelmesi ile birlikte arıcılık çalışmalarının başladığını ifade ederek, arı hastalık ve zararlılarıyla mücadelede kullanmak durumunda oldukları ilaçları veteriner hekimlere yazdırmak suretiyle satın almaları gerektiğini söyledi.

Topbaş, “Ruhsatlı ve doğru ilaçları zamanında uygulamanın hem istenen sonucu alma hem de kalıntısız üretim yapma açısından önemli. Arı ürünleri hakkında üretici ve tüketicilerin eğitimine önem veriyoruz. Bu amaçla kurslar açıp, medya aracılığıyla da üretici ve tüketicilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bal, polen, arı sütü, propolis ve balmumu gibi arı ürünleri üretiminde, dünya standardını yakalayabilmemiz için arıcılarımızın teknik bilgiye sahip olmaları ve bilinçli arıcılık yapmaları şar.” şeklinde konuştu.

Arı ürünlerinin insan sağlığı açısından faydalı ve şifalı olduğunu ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

“Şifa olacak ürünler yanlış uygulamalarla zehire dönüştürülerek insan sağlığını tehdit eder hale getirilmemesi gerekiyor. Bunun da başında bilinçsiz, ruhsatsız ve zamansız ilaç kullanımı geliyor. Ülkemizin coğrafya, iklim ve florası oldukça zengin bir yapıya sahip. Bu avantajları daha da bilinçli kullanarak başta bal olmak üzere mükemmel bir gıda olan arı ürünlerinin üretimi ve pazar payını artırabiliriz. Böylece istihdama ve ülke ekonomisine de katkı sağlamış oluruz.”

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.