AFAD’dan deprem tabikatı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

AFAD’dan deprem tabikatı
Bayburt Postası - Tatbikatta merkez üssü Aydıntepe İlçesi’nin 4 kilometre güneyi olarak tespit edilen 5,7 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. Senaryo gereği 112, AFAD, İftaiye, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kızılay, Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan tatbikat sonrası yaptığı açıklamada doğal afetlerin hayatın unutulmaması gereken bir gerçeği olduğunu söyledi. Mümkün olduğu kadarıyla afetlere hazırlıklı olmanın bu konuda alınacak en önemli tedbir olduğunu aktaran Vali Pehlivan, “Her şeyden önce zihinsel olarak hazırlıklı olmak gerekiyor. Yaşadığımız yerleşim yerlerinde her an bir afetle karşı karşıya kalabileceğimiz gerçeğini aklımızın bir köşesinde bulundurmak ve yaşamımızı da buna göre şekillendirmek gerekiyor.” dedi.

Doğal afetlere yönelik tedbir alınmadı ve meydana gelmesi halinde zararlarının bertaraf edilmesine yönelik olarak ilgili kurumlarca birçok çalışma gerçekleştirildiğini bildiren Vali Pehlivan, “Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu atılımlarla çok önemli mesafeler kat etti. Bugün olduğu gibi doğal afetleri ve bunlara yönelik hazırlıkları sürekli gündemde tutmak suretiyle gerekli çalışmaları yürütüyor. AFAD ile birlikte yerelde özel idare belediye, emniyet, jandarma ve sağlık teşkilatlarımız başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımız paydaş konumundalar. Çünkü doğal afetler çok yönlü olaylardır. Afet öncesi hazırlık, sırasında arama kurtarma,iletişim, güvenlik, sağlık, barınma, beslenme, sonrasında altyapı ve psikolojik pek çok boyutları var. Tüm bunların hepsi önem arz ediyor ve ilgili kurumların da bu konuda her zaman hazır vaziyette olmaları gerekiyor. Bugünkü tatbikatımızın masa başı uygulamasını daha önce gerçekleştirmiştik. Gerçekte neler yaşanabileceğini de bugün hep birlikte görmüş olduk. Lütfen herkes bu konuda duyarlı olsun. Bu tür konularla ilgili çalışmalar sadece kağıt üzerinde kalmamalı zaman zaman böyle tatbikatlarla bunun pratiği de yapılmalı. Bu vesileyle AFAD Müdürlüğümüze, ev sahipliği dolayısıyla Bayburt Üniversitesi’ne ve tatbikata katkı sunan bütün kurumlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AFAD İl Müdürü Adil Arslan ise TAMP’ın amacının afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait birim ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacak müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlenmesi olduğunu kaydetti. TAMP Bayburt planının AFAD çatısı altında toplumun bütün kesimlerini kapsadığını belirten Arslan, “İl Afet Müdahale Planı kapsamında yerel düzeyde müdahale organizasyon sistemi oluşturulmuş ve bu sistem operasyon, bilgi planlama, lojistik ve bakım ile finans ve idari işler olmak üzere dört servis olarak yapılandırılmıştır. Amacımız ‘Sıfırıncı Dakika’ya hazırlıklı olmak. Bu planda görev alacak kurumlarımızın afetlerde ciddiyetle çalışmalarını sağlamaktır. Bugün görüyoruz ki; bütün hizmet gruplarımız burada ve görevlerini yapmak üzere hazır beklemektedirler.” diye konuştu.

Etkinlik Vali Ali Hamza Pehlivan’ın tatbikatta yer alan ekiplerle fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Etkinliğe Garnizon Komutan Vekili Mehmet Emin Eryiğit, Belediye Başkan Vekili Nesimuttin Selçuk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Afad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.