72 yaşındaki vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtarıldı!

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla dolandırıcılık olayının son anda önüne geçti.

72 yaşındaki vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtarıldı!
Bayburt Postası - Oruçbeyli Köyü nüfusuna kayıtlı C.N. isimli vatandaş 10 bin 800 lirayı dolandırıcıların adresine yatırmak için bankaya giderken polis ekipleri tarafından bulunarak olayın önüne geçildi.

Emniyete gelen ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Oruçbeyli Köyü’ndeki ikametinden 10 adet cumhuriyet altını alarak Bayburt’a gelen C.N. (72) isimli vatandaşın peşine düştü.

Telefon dolandırıcıları tarafından aranan ve para yatırmaya ikna edilen C.N isimli şahsı bulmak ve para yatırmasına engel olmak için Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından merkezde bulunan tüm kuyumcu, banka şubesi ve PTT Şubelerinde gerekli tedbirler alındı. Yapılan çalışmalarda C.N. isimli şahsın altınları bozdurmak için kuyumcuları gezdiği belirlendi.

Kuyumcular ve bankalar civarında yapılan detaylı çalışmalarda müşteki C.N. isimli vatandaş bozdurduğu 10 adet Cumhuriyet altını karşılığında aldığı 10 bin 800 lirayı dolandırıcıların vermiş olduğu hesap numarasına yatırmak üzere  PTT Şubesine gittiği esnada Saathane Meydanı’nda polis ekipleri tarafından bulunarak dolandırılmasına engel olunmuştur.

Öte yandan telefon dolandırıcılığı yapan şüphelinin açık kimlik bilgileri tespit edildiği ve şahsın yakalanması için çalışmalara başlanıldığı öğrenildi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.