“Yeraltı Şehrini çok ilginç ve huzurlu buluyorum“

Aydıntepe'de seçim heyecanı sürerken, Bayburt'un en önemli turistik merkezlerinden biri olan Yeraltı Şehri'de ilçe dışından gelen misafirlerini ağırlıyor...

“Yeraltı Şehrini çok ilginç ve huzurlu buluyorum“
Bayburt Postası - Aydıntepe Yeraltı Şehri ilgi çekmeye devam ediyor. Aydıntepe halkının sabah saatlerinden itibaren seçim merkezlerine akın ettiği Aydıntepe'de tarihi yer altı şehri de il dışından gelen misafirlerini ağırlıyor.

Bayburt'un en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan ve il genelinde en çok turist çeken yerlerin başında gelen Aydıntepe Yeraltı Şehri bugün de ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti.

Trabzon Gümüşhaneliler Derneği'nden yer altı şehrini gezmeye gelen grup adına konuşan dernek sekreteri Çiğdem Yılmaz, Aydıntepe Yeraltı Şehrini ilk kez gezdiklerini ve çok güzel bulduklarını söyledi. 

Dernek olarak hafta sonları bu tür gezi turları gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bu haftayı Bayburt'a ayırdık. Aydıntepe Yeraltı şehrini gezdik ve çok beğendik. Temenni ediyoruz ki daha çok gelişir ve tanınır. Buradan Bayburt Kalesi'ne, oradan da Baksı Müzesi'ne geçeceğiz" dedi. 

Bir diğer ziyaretçi Enbiya Yaşar ise oğluyla birlikte tarihi mekanı merak edenler arasındaydı. Trabzon'un Of ilçesinde ikamet eden Enbiya Yaşar, "Ben daha önce gezmiştim ama oğlumu gezdirmek istedim. Burayı çok ilginç, çok ferah ve huzur dolu buluyorum" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nilay yücesoy-londra 10 yıl önce

tarihi kaynaklar yer altı şehrin(sarnıç)ın bayburt "üçhisarlı kaleye "bağlantısı olduğu
basında haber oldu,takribi 17 km,bu devasa yapıtın,gerekli yetkililerin el atması,bayburtu
dünyaya tanıtacağı kanaatindeyiz,tıpkı baksı müzesinin"ödül alması gibi,sağlıcakla.