Ünlü gurmenin keşif turunda, Bayburt da var

Ünlü gurme Mehmet Yaşin, unutulmayacak yolculuk önerilerinde bulundu. Semerkand’dan Sicilya’ya kadar 10 yolculuk önerisini paylaşan Yaşin’in doğa ve lezzet haritasında Bayburt ve tabii ki Bayburt denince akla ilk gelen Bayburt döneri de var!

Ünlü gurmenin keşif turunda, Bayburt da var
Bayburt Postası - Ünlü gurme Mehmet Yaşin, unutulmayacak yolculuk önerilerinde bulundu. Semerkand’dan Sicilya’ya kadar 10 yolculuk önerisini paylaşan Yaşin’in doğa ve lezzet haritasında Bayburt ve tabii ki Bayburt denince akla ilk gelen Bayburt döneri de var!

Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde 2014 yılı için plan yapan ve geride güzel anılar bırakmasını isteyenler için unutulmayacak yolculuk önerilerini anlatan ünlü gurme Mehmet Yaşin, Çoruh Nehri’nin iki yanına kurulmuş bir kent olarak nitelediği Bayburt’ta kaleden Çoruh’a ve kentin dört bir yanını çevreleyen dağlara bakmanın keyfine dikkat çekti. Yazısında, kano meraklıları için “Çoruh Nehri, akıntılı sularıyla sizi bekliyor” ifadelerine yer veren Yaşin, “Kent Çoruh Nehri’nin iki yanına kurulmuş. Kentin tepesinde yer alan Bayburt Kalesi’nden Çoruh’a, çevredeki dağlara bakmak insana keyif veriyor. Eğer kanoya meraklıysanız Çoruh Nehri, akıntılı sularıyla sizi bekliyor. Buradaki yolculuk kadar, Bayburt dönerinin lezzeti de hafızanıza kazınacak. Macera istiyorsanız, Soğanlı Dağları’na doğru çıkmanızı öneririm. Sisler arasına saklanmış yaylalar sizi büyüleyecek.” şeklinde lezzet için Bayburt dönerini, macera için de yine Bayburt sınırları içinde kalan büyülü manzaraya sahip Soğanlı Dağları’nı da önerdi.

Keşif turunda Bayburt ile birlikte Karadeniz’in eşsiz doğasına sahip Trabzon ve Gümüşhane’ye de yer veren Yaşin’in yazısının tamamını okumak için lütfen tıklayınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüsnü bozkır 10 yıl önce

bayburt döneri ?

Avatar
İso @hüsnü bozkır 10 yıl önce

Evet Bayburt döneri ne oldu?