Tevhik Celep'in Törnük'ten getirilen fidanları toprakla buluştu

Huzurevi sakinlerinden gözleri görmeyen Tevhik Celep'in (82) Şiran'ın Törnük ilçesinden getirdiği fidanlar, Bayburt'ta toprakla buluştu. 

Tevhik Celep'in Törnük'ten getirilen fidanları toprakla buluştu

Bayburt Postası - Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden Tevhik Celep'in kurum amirleri eşliğinde kendi köyü olan Törnük'ten getirdiği fidanlar, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün Kaleardı mahallesindeki arazisine dikildi. 

Huzurevi Müdürü Murat Köse'nin de katıldığı fidan dikiminde Tevhik Celep, kurum personeli ile birlikte diktiği ceviz, erik ve yabani meyve fidanlarına can suyu verdi.

Tevhik Celep tam bir 'Ömür Dediğin'lik..

1986 yılında annesini kaybettikten sonra iki yıl ağlama hastalığına tutulan Tevhik Celep, 1988 yılında bu hastalık bittiğinde görme yetisini yitirmişti. O günden bugüne dünyaya kapalı olan gözlerinin yerine koyduğu ellerinin mağrifeti ile toprakla hemhal olmayı artıran Tevhik Celep, doğup büyüdüğü köyüne Ceviz başta omak üzere birçok fidan dikmişti. 

2021 yılında Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleşmek zorunda kalan Tevhik Celep, bir dalgınlık hastalığına tutulmuşken Kurum Müdürü Murat Köse'nin tavsiyesi ile ağaçları yontarak hayvan figürleri oluşturmaya başladı. 'Gözlerim değil ama ellerim görüyor' diyen Tevhik Celep'in hayat hikâyesini gazeteci Murat Okutmuş kaleme aldı. 

Okutmuş'un 'Törnük'ten huzurevine üreten bir insanoğlu hikâyesi: Tevhik Celep' adlı yazıyı okumak için tıklayınız...

Anahtar Kelimeler:
Murat KöseTevhik Celep
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.