Teğet mi geçecek, ihya mı edecek?

Yeşil Yol, Anadolu’da ihmal edilmiş “bir doğa harikası” olarak dikkat çeken ve kış turizminin yanı sıra yayla turizmi alanında da yatırım bekleyen Kop Dağı için bir fırsat mı?

Teğet mi geçecek, ihya mı edecek?
Bayburt Postası - Karadeniz’e ‘Yeşil Yol’ adı altında yapılan yayla yolu ile ilgili çalışmalar sürüyor. 1500 kilometre olacağı belirtilen proje, Karadeniz’deki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Ordu ve Samsun illerini kapsıyor. Samsun’dan Artvin'e tüm yayla yollarının birbirine bağlanacağı projede güzergâhın önemli bir bölümü de Bayburt’tan geçiyor.

Proje kapsamında şu ana kadar DOKAP idaresi ve 8 il valiliğine 2013 yılında ayrı ayrı 5 milyon lira olmak üzere 8 ile toplam 40 Milyon lira ödenek gönderilmişti. 2013 yılı öncesinde Yeşil Yol projesi için Turizm Bakanlığı kaynaklarından da her ile 2 milyon lira ödenek aktarıldı. Valilik il özel idareleri tarafından uygulamaya başlanılan Yeşil Yol imalatında 2011 yılında 57, 2013 yıllında 86, 2013 yıllında 165 olmak üzere şu ana kadar 310 kilometreye ulaşıldı.

Güzergâhta Kop da var!

Bölgedeki mevcut yayla yollarını birbirine bağlayan projenin güzergâhında Kop Dağı da var. Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Ordu ve Samsun’da olduğu gibi DOKAP’ın turizm sektöründe yürüttüğü projeler ile birlikte bölgede yatırıma girecek ilave projeler kapsamında Bayburt’un da yaylalarının turizme açılması hedefleniyor. Projenin geneli ilgili yetkililerden şu ana kadar detaylı bir açıklama yapılmazken, yatırıma girecek ilave projelerin hem kış, hem yaz turizmi için ideal bir konumda bulunan Kop Dağı’nı kapsayıp kapsamadığı hakkında ise herhangi bir bilgi yok.

Öte yandan proje doğrultusunda Bayburt için şu ana kadar 7 milyon lira ödenek aktarılırken, 2014 yılı için de 5 milyon lira belirlendi.




Anahtar Kelimeler:
DOKAPKop DağıYeşil Yol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.