Şehrin göbeğinde heyelan riski!

Bayburt şehir merkezi Kaleardı Mahallesi yol güzergahındaki kaya parçaları can ve mal kaybı konusunda tehlikeli sinyaller veriyor.

Şehrin göbeğinde heyelan riski!
Bayburt Postası - Bayburt şehir merkezi Kaleardı Mahallesi yol güzergahındaki düşmesi muhtemel kaya parçaları can ve mal kaybı konusunda tehlikeli sinyaller veriyor. Uzun yıllar bölgedeki vatandaşları tedirgin eden heyelan riski her geçen gün artarak devam ediyor. 

2012 yılında toprak kayması sonucunda Kaleardı Mahallesi’ne giden yol üzerine düşen toprak ve kaya parçaları yolun kapanmasına neden olmuştu. O gün yaşanan olayda şans eseri can ve mal kaybı olmazken, daha sonra Bayburt Belediyesi tarafından önlem amaçlı yol kenarına istinat duvarı yapıldı.

Yapılan istinat duvarı, taş parçalarının ve toprak kaymalarının kısmen önüne geçse de, dağ yamacında bulunan devasa kaya parçalarına engel olabilmesi açısından ise yetersiz. Özellikle yağan yağmurlar sonrasında yıllardır yıpranan kaya parçaları, artık neredeyse kopma noktasına geldi. Büyük taş parçaların yola düştüğü göz önüne alındığında, önemli faciaların yaşanabileceği ihtimali güzergahı kullanmak zorunda kalan vatandaşları da oldukça tedirgin ediyor.
 
Bayburt-Çaykara yolu
 
Öte yandan heyelan riskine karşı aşındırılması gereken Kaleardı Mahallesi yolu üzerindeki bu güzergâhın aynı zamanda Bayburt-Çaykara yolu olduğu ve gerekli önlemlerin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından alınması gerektiği öğrenildi.
 
Haber: Ümit Kondolot / Fotoğraflar: Murat Okutmuş


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.