Başkan Memiş'ten önemli açıklamalar!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, önümüzdeki dönemde belediye tarafından hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Memiş'ten önemli açıklamalar!
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, kentin geleceği adına önemli açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi veren Başkan Memiş, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, Hükümet Meydanı ve Şehit Nusret Parkı ile ilgili de konuştu.

Tepkilere neden olan Hükümet Meydanı'ndaki otoparkı yerin altına alacaklarını açıklayan Başkan Memiş, Şehit Nusret Parkı’nın da yeni bir projeyle elden geçirileceğini söyledi. 

Hükümet meydanının yeniden şekilleneceğini, hem şehir parkı hem de otopark olarak yeniden hizmete sunulacağını açıklayan Memiş, şunları kaydetti:

"Hükümet Meydanı üzerinde bir kaç proje çalıştık. Mevcut haliyle açık otopark olarak kullanılan bu alanı, yeniden ele alacağız. Bu alanın üstü, yapılış amacına uygun olarak şehir meydanı olarak tasarlanacak, altı ise otopark olacak şekilde projelendirilecek.

Bu alan ve çevresindeki binaların Belediyeye devri için hem Milli Emlak Müdürlüğü hem de Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçelerimizi verdik. Olumlu dönüşler aldık. Gerek Atatürk heykeli, gerekse de diğer anıtlar yeni parkımızda da yer alacak. Önümüzde Bayburt'a yakışacak iki-üç proje var. Açılacak alana göre en uygunu hangisi ise o projeye hemen devreye sokacağız. Yine bu projeyle ilgili kaynak sıkıntımız var ama o sıkıntıyı da aşacağımıza inanıyorum. Kaynak bulamasak bile bu projeyi belediye imkanları ile hayata geçireceğiz.”

Başkan Memiş, Şehit Nusret Parkı'nın geleceği hakkında da açıklamalar yaptı:

"Kaleardı Mahallesi'nde 60 bin metrekarelik alana park hazırlığımız var. Şehit Nusret Parkı'nı da yenileyeceğiz. Projelerimiz bitmek üzere, son şeklini veriyoruz. Çok uzun bir süreçten bahsetmiyorum, 15 gün içerisinde bu projeler tamamlanmış olacak ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bu iki projenin mali kaynağında ise sorun yok, her şey hazır."

Altyapı çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağını açıklayan Başkan Memiş, ardından ise zeminin oturması için verilecek kısa bir aranın ardından üst yapı çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Çoruh kıyısında kapalı otopark planlandığını söyleyen Başkan Memiş, kapalı halk pazarı için de çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in açıklamaları şöyle: 
"2015 yılında altyapı tamamlanacak"

"2015 yılı sonunda altyapımız tamamıyla çözüme kavuşmuş olacak. Bugün itibariyle kanalizasyon çalışması yüzde 95 seviyesine kadar ilerledi, içme suyu yüzde 40 seviyelerinde, yağmur suyu ise yine yüzde 35-40 seviyelerinde devam ediyor. Arıtma kısmı tamamlandı ve tamamen bitti. 2015 sonu itibariyle hiç bir problemimiz kalmayacak. Bu süreçten sonra kazılan bütün yollar, bir şehre yakışır şekilde asfalta ve kaldırımlara kavuşacaktır. Başbakanımıza sunduğumuz son dosya bu çalışmayla ilgiliydi. İnşallah 2016 yılında bir şehre yakışır asfalta ve kaldırıma Bayburt kavuşacaktır.”

"Yollar yapılmayacak ama çamur da olmayacak" 

“Yollar bu yıl yapılmayacak ama kesinlikle çamur olmayacak. Geçici bir asfalt olacak. Takdir edersiniz ki kazılan yolların çökmemesi adına üzerinden bir kış geçmesi gerekiyor. Uzmanlarda böyle söylüyor. Teknik olarak yağmur, kar yağsın, yollar tamamen otursun. Ondan sonra da inşallah üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Ama bu sürede geçici bir asfaltımız olacak.”

"Kaleardı'nda modern bir park"
 
"2015 yılı içerisinde, Mayıs ayı ile birlikte başlayacak çok önemli park projelerimiz var. Kaleardı bölgesinde 60 bin metrekarelik bir alanda, şehir parkının bir benzeri olarak, daha modern bir park inşa edeceğiz. Projesi tamamlandı, kaynağı hazır, çalışmaları başlatacağız."

"Şehit Nusret Parkı yenilenecek"

"Yine, Türk Dünyası Parkı’ndan taş köprüye uzanan ve oradaki meydanı içerisine alan bir park projemiz var. Bu projeye de Mayıs ayı itibariyle hız verecek ve yapımına başlayacağız.

Şehit Nusret Parkı'nın, ismi çok güzel ve anlamlı. Belki o günlerde Bayburt’un ihtiyaçlarına cevap veriyordu ama bugün artık ihtiyaçlara cevap veremiyor. Şehit Nusret Parkı içinde yenileme projesi hazırlıyoruz. Son şeklini veriyoruz. 15 gün içerisinde tamamlanmış olacak. " 

"Şehitlik projesi büyütüldü"

"Şehit Osman Dağı'nda, Bayburt’a ve şehitlerimize yakışır bir şehitlik projemiz vardı biliyorsunuz. Başlangıçta bu projenin maliyeti 320 bin TL'ydi. Bu projeyi biraz daha genişlettik ve değiştirdik. Sağolsun Bakanımız Ayşenur İslam, ilgili il müdürlüğümüz ile ortak bir koordine ile tahminen 640 bin TL'lik daha güzel bir proje geliştirdiler. Bayburt, şehitler diyarı. Şehitlerimizin ruhuna uygun, çok özel bir proje olacak."

Hükümet Meydanı esaretten kurtuluyor
 
“Hükümet Meydanı ile ilgili bir kaç proje çalıştık. Kapalı otopark alanı olarak inşallah hükümet konağının orada üstü şehir meydanı, altı otopark olacak şekilde projesi tamamlandı. Sadece orada askeriyeye bağlı iki ek binanın yıkılmasıyla ilgili bir talebimiz vardı. Genel kurmaydan aldığımız intiba cevap olumlu olacak. Açıkçası oradaki binaların bize devri için hem Milli Emlak Müdürlüğü hem de Genel Kurmay Başkanlığı'na dilekçelerimizi verdik. Onlar da olumlu bakıyorlar. Atatürk heykeli ve diğer anıtlar yeni parkımızda da yer alacak. Dediğim gibi bir kaç proje var ve açılacak alana göre en uygun neresi olursa, orada bunlar yer alacak. Bu projeyle ilgili kaynak sıkıntımız var. Onu halletmeye çalışıyoruz ama bulamasak bile belediye imkanları ile bunu hayata geçireceğiz." 

2016 sonunda kapalı halk pazarı

"Çoruh’un sağ kıyısında planladığımız kapalı otopark projemiz için düşünülen alanın kamulaştırması yüzde 95 tamamlandı. Kalan yüzde 5’lik kısımda tamamlanınca, projenin yapımına başlayacağız.

Bayburt için çok önemli gördüğüm bir diğer projemizde kapalı halk pazarı. Kapalı halk pazarı için yer araştırmamız sürüyor. Bu proje içinde kaynağımız var ve inşallah 2016’nın sonunda, Bayburt'a çok güzel bir kapalı halk pazarı kazandırmış olacağız."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İSRAFİL 9 yıl önce

su konusunda şebekenin yenilenmesi kadar %45 sertlik derecesinin giderilmesi de önemlidir. aynı suyun tekrar bayburta verilmesi hiçbir önem arzetmiyor bence. biz içme suyunu çeşmelerden taşıdıktan sonra ne önemi var yani. alt yapı çalışmalarına gelince bu konuda yorum yapmaya gerek yoktur. yeni yapılacak yerel seçimlere kadar bu iş sürer. bizimkisi de bize yeter artık. 2017 yılından önce tamamlanamaz. zaten altyapı çalışmalarını götüren firmalar amatör firmalar. zorluğu insanlar asıl bu konuda çekiyorlar.

Avatar
Cem Kaya 9 yıl önce

Kentsel dönüşümün adı bile yok eski sanayi sitesi viraneye benziyor kaç yil geçti bir arpa boyu ilerleme yok burayi bitirmeden buraya baslanmadan veysele zahite atliyorlar yok boyle birsey ne deyim daha cok bekleriz daha cok bal yalariz

Misafir Avatar
Ozan 9 yıl önce @Cem Kaya

sayın başkan a senin gibi bir yardımcı gereklidir. aslında başkan yardımcısı olacak kişi teknik kökenli olmalıdır. sen bu göreve layıksın. modern şehir için ileriyi gören ve proje üretenler daha iyi yol alır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
AHMET 9 yıl önce

hep aynı vaadler, sonu yine hüsran.

Avatar
hasan 9 yıl önce

kardeşim bunların bayburt'a hiç bir şey yapacağı yok. çünkü kadro yok. + bazı büyük işleri , projeleri yapacak para yok. yap, boz. velhasıl bunlar belediyeciliği, şehirciliği bilmiyorlar. şehrin güzel bir meydanı dahi yok. meydan olabilecek yerler 1-atatürk anıtının bulunduğu kısmın önündeki askeri gazinoyu ve valilik binasını kamulaştırıp cumhuriyet caddesi ile birleştirerek iyi bir alan yapılabilir. 2 - kız meslek lisesinin bulunduğu yer aynı şekilde değerlendirilebilir. ama nerde bu cesaret.