Sahipsiz Kop’a kar da yağmıyor!

Bayburt, son yılların en kurak kış günlerini yaşıyor. Bu yıl Ocak ayına rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da kış mevsimi oldukça yağışsız geçiyor.

Sahipsiz Kop’a kar da yağmıyor!
Bayburt Postası - Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde yetersiz kar nedeniyle kayak sezonu henüz başlamadı. Kent genelinde, son yılların en kurak kış günleri yaşanıyor. Bu yıl Ocak ayına rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da kış mevsimi oldukça yağışsız geçiyor.

Suni karlama üniteleri sayesinde bir süredir kar yağmayan Bursa, Kayseri ve Erzurum’daki kayak merkezlerinde sorun yapay kar ile çözüldü. Uludağ, Erciyes ve Palandöken dışında ise hemen hemen bütün kayak merkezlerinde kayak şampiyonaları yapılamazken, kar yağışı açısından oldukça kurak bir kışın yaşandığı 2400 rakımlı Kop’ta da kayak sezonu henüz açılmadı. Bölgenin en yüksek kesimlerinde kar kalınlığı en fazla 25 santimetreyi bulurken, kayak yapılabilmesi için en az 50-60 santimetrelik kara ihtiyaç var.

Kop'ta turizm için endişe yok!

Ülke genelinde bu yıl yeterince kar düşmemesi başta turizmcileri kara kara düşündürüyor. Sporcuların da oldukça sabırsız bir bekleyiş içinde olduğu pek çok kayak merkezlerinde önümüzdeki haftalarda kar yağışı bekleniyor.

Turistik anlamda henüz altyapısını ve eksiklerini gideremeyen Kop Dağı için ise sadece sporcular endişeli. Hava durumu tahminlerine göre önümüzdeki günlerde herhangi bir yağışın öngörülmediği Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde Ocak ayı içinde yapılması gereken kayak yarışları da suni karlama üniteleri ile yapay kar pistinin oluşturulduğu Palandöken’e alındı. Türkiye Kayak Federasyonu’nun bu yılki faaliyet takviminde yer alan il birinciliği yarışmaları Bayburt tarihinde ilk kez il dışında yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu’nun takvimine göre her yıl Ocak ayında gerçekleştirilmesi gereken Bayburt Kayak İl Birinciliği Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde yapıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Karaaslan 10 yıl önce

arkadaşlar asil sahipsiz yani sahibi olmayan bayburt dur bayburt galdiki dağa sahip çikilacak

Avatar
Muhammet 10 yıl önce

öğrencilik yıllarımı hatrılıyorumda. özlem duymamak mümkün değil. hel bizi alıp, kop dağına kayağa giden kurucu rektör mollamahmutoğlunu hiç unutamıyorum. ne enerjiydi adamdaki. çocuklar gibi dağa tırmanıyor. kızağa biniyor ve bizimle şakalaşıyordu. kayağa önem veriyordu. hocasını bile bayburt üniversitesine kadrolu öğretim üyesi yaptı. hala ordamı bilmiyorum. prof. fahri hoca... renkli bir kişilik.