Oruçbeyli'de 30 dönümlük alana meyve ağacı dikildi

Bayburt’ta başlatılan proje ile her köye bir orman kurulması hedefleniyor. 

Oruçbeyli'de 30 dönümlük alana meyve ağacı dikildi

Bayburt Postası - Projenin ilki, Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanının katılımıyla Oruçbeyli köyünde başlatıldı.

Proje Orman Genel Müdürlüğü ile Bayburt Valiliği protokolüyle gerçekleşiyor. 

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim yaptığı açıklamada, “Bugün Oruçbeyli köyümüzde fidan dikim etkinliği yapıyoruz. Burada 30 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce de mera alanlarında ve hazine arazilerinde çok büyük ağaçlandırma çalışmaları yapmaya gayret göstermiştik. Bu önemli çalışmalar içerisinde Oruçbeyli köyümüzde de 30 dekarlık alanda bir ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bayburt’un bütün köylerinde uygun alanlarda ağaçlandırma sahalarının belirlenerek uygun fidanların dikimini gerçekleştireceğiz. Bu ve benzeri yapacağımız çalışmalarla daha güzel, daha şirin, daha yeşil bir Bayburt oluşturulacağımıza, bu çalışmalara emek veren değer veren değerli arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal ise, “Saf ve temiz duygularla bir vefa duygusunun uzattığı eli tutunca oluşan sinerjinin bereketini görüyoruz. İngiltere’de ikamet eden Osman kardeşimiz, 'Ben babamın doğup büyüdüğü köyde bir meyve bahçesi yapmak istiyorum, bana yardımcı olur musunuz' dediklerinde, biz de sayın Valimizin yaptığı organize ile bu ortaya çıkan enerjinin bugün burada yansımasını görüyoruz. 30 dönümlük bu alanda çeşitli muhtelif ağaçların dikimi ile bir köy ormanı inşa edeceğiz. Ve bunun bütün köylerimizde bir model olarak devam etmesine önemli bir enerji harcıyor sayın Valimiz. İnşallah bu sonbaharda, sezonun tam kıvamında planladığımız köylerde bu çalışmayı tek tek hayata getireceğiz. İstiyoruz ki çocuklarımız bu alanlarda ağaçlardan meyveleri koparmanın zevkini yaşasınlar. Bu ortamda serinlemenin oturup hayatı doğayı dünyayı tefekkür etmenin lezzetine hazzına ersinler. Hayırlı olsun diyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.