Öğrenciler turizm değerlerini tanıyor

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve KUDAKA tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" Projesi faaliyetlerine turizm öğrenme turları ile devam ediyor.

Öğrenciler turizm değerlerini tanıyor
Bayburt Postası - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve KUDAKA tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen "Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtımla Büyür" Projesi faaliyetlerine turizm öğrenme turları ile devam ediyor.
Bayburt’un turizm değerlerini yenilikçi yöntemlerle tanıtmak ve Bayburt'un turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılmasına katkı sağlanması hedeflenen proje kapsamında lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan guruba Bayburt'un önemli turizm merkezleri gezdirildi. Bayburt Kalesi, Baksı Müzesi ve Aydıntepe Yeraltı Şehri'ni kapsayan gezide öğrencilere bilgi verilerek, projeyi anlatan Türkçe ve İngilizce baskılı broşürler dağıtıldı. Proje kapsamında öğrencilere üzerinde 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülüne sahip Baksı Müzesi'nin resmi olan tişörtler dağıtıldı.  

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, yaptığı açıklamada, “Bayburt’taki turizm değerlerinin önemine vakıf olmuş kişilerin sayısı oldukça azdır. Hatta birçok Bayburtlu ilimizin çok önemli turizm markası ve değeri olan Baksı Müzesi gibi, Aydıntepe Yeraltı Şehri gibi yerleri gidip görmemiştir. Bu istenmeyen duruma karşı hazırladığımız proje sayesinde gençlerimize öğrenme turları faaliyetiyle ilimizin turizm değerlerini tanıtıp, turizm değerlerinin farkına varan ve onlara sahip çıkan bireyler olmasını hedefliyoruz. Bu şekilde ilimizin kamuoyunda turizme karşı olan ilgiyi arttırmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise, "Eğitimlerde en etkili yaklaşımlardan biri de gezerek, yaşayarak öğrenmedir. İlde bulunan öğrencilerin önemli bir kısmı Bayburt'a ait olan turizm değerlerini tanımamaktadır. Hatta hedef bölge içerisindeki öğrencilerin önemli bir kısmı bu değerleri günümüze kadar hiç görmemiştir. Projenin uzun vadede etkilerini devam ettirebilmesi için okul çağındaki öğrencilerin turizm alanında birikim sahibi olması gerekmektedir. Bu şekilde farkındalığı artan gençler turizm mirasımıza ve zenginliklerimize daha olgun bir gözle bakarak, turizm değerlerimize sahip çıkacak, onlara zarar vermeyecek ve koruyacaktır” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.