KUDAKA’dan yaz-kış foto safari

56'ncısı Erzurum'da yapılan KUDAKA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, önemli kararlar alındı.

KUDAKA’dan yaz-kış foto safari
Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 56’ncı Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, ajansın mevcut çalışmaları ve planlanan faaliyetlere ilişkin olarak yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Yapılan toplantıda doğrudan faaliyet Desteği kapsamında Mayıs döneminde ajans tarafından başarılı bulunan projelerin desteklenmesine karar verildi. 

Yatırım potansiyellerinin tespiti ve yatırım tanıtım faaliyetleri ile nitelikli yatırımcıların bölgede yatırım yapmalarının sağlanması için yapılan protokolün yenilenmesinin de görüşüldüğü toplantıda, bölgenin uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak amacıyla, KUDAKA, DAİB, MÜSİAD ve üç ilin Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde işadamlarının katılımıyla düzenlenecek olan “Anadolu’nun Zirvesi’nde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması-3” (AZUTİB-3) organizasyonunun 2014 yılı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirileceği de belirtildi. 

Toplantının bir başka gündemi, DEİK çatısı altında kurulan Türk – İran İş Konseyi’nin 2014 yılı Türkiye toplantısının DEİK ve KUDAKA işbirliğinde Erzurum’da gerçekleştirilmesi ve 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenecek olan “EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına” bölgedeki turizm değerlerini tanıtmak amacıyla katılım sağlanması konusu oldu.

İki dönem foto safari

Bölgenin turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, pazarlanması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla, Haziran ayı içerisinde Türk Hava Yolları işbirliği ile uluslararası alanda faaliyet gösteren tur operatörü ve seyahat acentelerine yönelik olarak tanıtım organizasyonu gerçekleştirileceğine dikkat çekilen toplantının en önemli gündemi ise ayrıca bölgede yer alan turizm değerlerinin fotoğraf çekimlerini içeren foto safari yapılması ile ilgili karar oldu. Bölge turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla, uluslararası fotoğraf yarışmalarında ödül almış ve jürilik yapmış ünlü fotoğrafçıların katılımıyla, yaz ve kış mevsimlerinde iki dönem şeklinde olmak üzere foto safari düzenleneceği kararı alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.