Karadeniz'de çekilen filmler turist sayısını artırdı

Doğu Karadeniz Bölgesi, eşsiz güzellikleriyle son yıllarda yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çeken bir cazibe merkezi haline geldi...

Karadeniz'de çekilen filmler turist sayısını artırdı
Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çekilen ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Sevdaluk’, ‘Bizum Hoca’, ‘Sümela’nın Şifresi’ gibi dizi ve sinena filmleri, ekranlarda bölgeyi gören yerli ve yabancı birçok kişinin bölgeye yönlenmesine katkı sağladı. 



Doğu Karadeniz Bölgesi, eşsiz güzellikleriyle son yıllarda yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çeken bir cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Arap turistler başta olmak üzere dünyanın her yerinden binlerce yabancı turist, bu güzellikleri görmek adına bölgeye akın ediyor. Doğu Karadeniz’in eşsiz güzelliklerinin tanıtımında, son yıllarda bölgede çekilen Karadeniz filmlerinin turistlerin gelmesinde etkisi çok büyük. ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Sevdaluk’, ‘Bizum Hoca’, ‘Sümela’nın Şifresi’ gibi dizi ve sinema filmleri, yerli ve yabancı birçok izleyicisinin bölgeyi görmeye gelmesini sağladı. Yaz gelmeden turistlerin geldiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu yıl turist sayısında yüzde 10-15’lik bir artış bekleniyor.



Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, “Bu yıl Nisan ayından itibaren turistlerin ilimize gelmeye başladığını görüyoruz. Özellikle Arabistan ve Körfez ülkelerinden turistlerin çoğunlukta olduğunu ifade edebilirim. Turizm firmaları ile yaptığımız görüşmeler ise bu sene ilimize ilginin daha da artacağı yönünde. Birçok yerli ve yabancı turistin arayarak erken rezervasyon yaptıkları bilgisini aldık. İlimize gelen turistler yeşili ve suyu hasret içerisinde bekliyorlar. Bu yazın geçtiğimiz yaza göre yüzde 10-15 arası bir turist artışı bekliyoruz. Bu hem iç turizm hem de dış turizmde artacak rakamdır.” dedi.



Rize’de son dönemlerde sinema filmleri ve dizilerin çekilmesinin de bölgeye olan ilginin artmasına neden olduğunu vurgulayan Hocaoğlu şöyle devam etti: “Katıldığımız fuarları ziyaret edenlerin birçoğunun özellikle izledikleri Karadeniz filmleri sonrası ‘Ben buraları bir an önce görmeliyim.’ söylemlerine muhatap olduk. Tanıtım günlerinin bu turist sayının artışında önemli etkisi var. Bu yıl otellerimizde doluluk oranına karşılık vermekte zorlanacağız. Bunu şimdiden yapılan rezervasyonlardan görmek mümkün. Yazın tatil yapmak için yaz başında karar vermek çok geç. En erken 6 ay önce karar vermek gerekiyor. Buraya Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül’de tatil yapmayı düşünenler çok erkenden rezervasyon yapmak zorundalar. Geçen yıl 600 bin turistin ilimize geldiğini tespit ettik. Bunun 50 bini yabancı turistti. Bu sene bu sayının 700 binlere çıkmasını bekliyoruz. Turist sayısının artması ile yapılacak olan konaklama alanlarının sayısının artması gerekiyor. Son dönemde yeni konaklama alanları, oteller sektöre kazandırılmadı. Şu an Rize’nin daha büyük yatırım alanlarına büyük 5 yıldızlı otellere ihtiyacımız var. Özellikle ilimize gelen Arap turistleri ağırlamamız için bu olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.