Geçmişin nostaljisi, 'gece güzeli' oldu

Gündüz nostaljik görüntüsüyle geçmiş yıllarda Çoruh üzerindeki köprüleri andıran ve uzun yıllar sonra kent merkezinde ilk kez hizmete sunulan asma köprü gece görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Geçmişin nostaljisi, 'gece güzeli' oldu
Bayburt Postası - Yeni Şehir Parkı için yapılan asma köprü gece görüntüsüyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Bayburt Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yeniden elden geçirilen ve tekrar hizmete sunulan Yeni Şehir Parkı’na asma köprü de yapıldı.

Gündüz nostaljik görüntüsüyle geçmiş yıllarda Çoruh üzerindeki köprüleri andıran ve uzun yıllar sonra kent merkezinde ilk kez hizmete sunulan asma köprü geçtiğimiz günlerde Bayburt Belediyesi tarafından ışıklandırıldı. Gündüz nostaljik bir görüntü sergileyen, gece ise görünmeyen silueti değişik renkteki ışık kaynaklarıyla ortaya çıkarılan asma köprü, karanlık çöktükten sonra nehir üzerinde bir gerdanlık gibi duran görüntüye kavuşturuldu.

Öte yandan gece görüntüsü dikkat çeken köprünün silueti bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanırken, bazı vatandaşlar da çevre düzenlemesine dikkat çekti. Çoruh kıyılarının uzun yıllardır ihmal edildiğini ve doğal yapısından uzaklaştığına dikkat çeken vatandaşlar,  asma köprü gibi son yıllarda yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarının yeterli olmadığını vurgulayarak, benzer çalışmaların Çoruh nehri kıyılarını kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Demokrat Bayburt 10 yıl önce

Haberi okurken köprünün ışıklandırması ile dalga mı geçtniz yoksa gerçekten beğendiniz mi anlayamadım. Engin Kaban'ın muhteşem yazısı "Bayburt 2040" daha soğumamışken, led ışıkların hoyratça kullanılmasından başka bir özelliği olmayan bu görüntüyü bir gerdanlığa benzetmeniz beni hem üzdü hem de güldürdü.

Avatar
Safak Güngör 10 yıl önce

Daha öncede yazdım gecenin karanlığı ayıpları örtmektedir. Aynı köprünün gündüz çekilmiş fotoğrafını yayınlasaydınız net bi fikir edinmiş olurduk.