ÇEKUD’dan ‘Çevreci Başkan Ödülü’

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a ‘Çevreci Belediye Başkan Ödülü’ verdi...

ÇEKUD’dan ‘Çevreci Başkan Ödülü’

Bayburt Postası - Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a ‘Çevreci Belediye Başkan Ödülü’ verdi. Şehit Osman Tepesi ağaçlandırma alanında düzenlenen törenle ödülünü ÇEKUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz’dan alan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat bir konuşma yaptı.

İlim Yayma Cemiyeti, İnsani Yardım Vakfı, Genç Memur-Sen, Memur-Sen, Müslüman Dilendirmez Cemiyeti derneklerinden temsilcilerin de katıldığı törende bir konuma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 4.5 yıllık görev süresi boyunca çevre duyarlılığına özen göstermeye çaba gösterdiğini söyleyerek, yapmış olduğu konuşmada Bayburt genelinde yapılan ağaçlandırma faaliyetlerine değindi.

Bayburt geneline 70 binin üzerinde ağaç dikildiğini söyleyen Hacı Ali Polat, “Diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü, yeşerdiğini görmek insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Bu mutluluğumuzu bizimle paylaşmak adına Uluslararası çevre duyarlılığı oluşturma adına ortaya çıkmış bir kuruluş olan ÇEKUD yöneticileri aramızdalar. Ben kendilerine Bayburt adına hoşgeldiniz diyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

“Bizim kültürümüzden gelen çevreye duyarlı olmak ve ağaçlandırma sorumluluğumuz var. Çünkü bu doğa bize emanettir. Biz bu emaneti iyi koruyup gelecek nesle en iyi şekilde teslim etmek zorundayız” ifadeleriyle sözlerine devam eden Başkan Polat, dikilen fidanların hepsinin bütçeden karşılanmadığını Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Ağaç A.Ş., Konya Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Belediyesi gibi kurumlardan hibe desteği aldığını da sözlerine ekledi.

ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ise, Bayburt’u gezdiğini, çevre adına yapılmış, yapılmaya başlanmış ve hedeflenmiş çok güzel projelerin var olduğunu gözlemlediğini ifade ettiği konuşmasında, Kent Ormanı’nın olduğu bölüm çok güzel. Zaten Çoruh başlı başına bir nimet. Yürüme ve bisiklet yolları ve her şeyi ile  çok şanslısınız. Bizler büyük kentlerde yaşayanlar bir çok fırsatı kaçırmışız. Ama Bayburt gibi Anadolu’nun nadide illeri bu fırsatı kaçırmamış. Yani sayın başkanımız şehri istediği gibi çevre ölçülerine uygun planlayabilir ve çok güzel yaşam alanı haline getirebilir. Bu yönde atılmış çok güzel adımlar var” ifadelerini kullandı.

Çevreci Belediye Başkanı ödülünü ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz’dan alan Başkan Polat, Yorulmaz’a tarihi mekânların Bayburt taşından yapılmış maketlerinin yer aldığı plaket takdim etti.

Tören bitiminde katılımcılar tarafından Şehit Osman Tepesi’ndeki ağaçların bakımları yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.