Bir insan ömrüne bedel dikili ağacımız bile olmasın mı?

Çoruh Nehri kenarındaki yarım asırlık çam ağaçları kökünden söküldü.

Bir insan ömrüne bedel dikili ağacımız bile olmasın mı?
Bayburt Postası - Çoruh Nehri kenarındaki çam ağaçlarının bir bölümü kökünden söküldü. Bayburt Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı çevre düzenlemesi çalışmalarından Cumhuriyet Caddesi’ndeki yarım asırlık çamlar da nasibini aldı. Kesilen ağaçlarla ilgili vatandaşlar tepki gösterirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmadı.

1970 yılında Bayburt Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Turgut döneminde dikilen ve vatandaşların 'Çamlık' diye adlandırdığı yerin Cumhuriyet Caddesi tarafında yer alan çamların bir bölümü kesildi. Konu ile ilgili Bayburt Belediyesi'nden herhangi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar ise “Dünya Orman Günü'nde tüm dünya fidan dikerken, biz asırlık ağaç kesiyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

Öte yandan Bayburt Belediyesi'nin Rabia Kadıoğlu Parkı’na benzer bir proje başlatacağı ve bu proje kapsamında ağaçların bir bölümünün kesildiği bilgisine ulaşıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
herbi 9 yıl önce

kus pisliyor diye agacmı kesilir iyimisiniz siz

Avatar
guş pisligimi? 9 yıl önce

güldüre güldüre öldürmeyin adamı...eleyse kuşlar ucuz kurtulmuş :)) yakalasalar ağaçları kesmek yerine kuşları keserlerdi...hehh? sonuçta oda bi can dehelmi. Allah eyi ede sizi

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

onlar kibirlerinden ,enaniyetlerinden halka cevap vermezler, seçim zamanı da çok mülayim olurlar fakat bu seçim başka olacak göreceksiniz halk vakur olacak kibirlenenler dibe vuracak her zaman mülayim olanlar kazanacak.

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

bunlar dikmemiş ki bir ağaç ağacın kıymetini bileler. kim emiri verdi ise o ağaç katilidir.

Avatar
şingah 9 yıl önce

ya anlamıyorum bu belediyeciliği.memleketim zaten ağaç yönünden fakir dikilen bir kaç ağaç da ak belediyeciler yüzünden kesiliyor. bayburt milleti de uyuyor.uyumaya devam etsinler bakalım. ee kuşlar etrafa pisliyor diye bayburtta ki bütün ağaçları mı keseceksiniz. yazıklar olsun sizlere. kestiğiniz her ağacın hesabını ahirette vereceksiniz. buna sessiz kalan herkes de bunun hesabını verecekler. ak belediyecilik işte devam edin bakalım aynı kafayla bayburtta kim kazanacak bakalım

Avatar
gülenmdam 9 yıl önce

bu memlekettte sanırım muhalefet partisi yok yada uyuyorlar yazık kimsenin doğru dürüst tepkisi yok bu ağaçları sayın belediye başkanın ceddimi dikmişti 4 sen sonra sayın başkan bayburtta olacakmı evi bile bayburtta olmayan başkan iyi yıkım yapıyor başka bişe yok .

Avatar
hakan 9 yıl önce

ya 1 önce 2 bin fıdan ücretsiz dağıtmış la yazık vAllah yazık mete bey galiba yeişili agacı sevmiyor bak demedi demeyin bunlar aslan dağındaki agaçlarıda kesicekler kuş pisliyormuş he o kuşlar yapacakları yeri bilmiyrılar o zaman yazıklar olsun sizlere yorum paylaşın lütfen

Avatar
hakan can 9 yıl önce

ağaçlarımızı keserek çevre düzenlemesi yaptığını iddia eden çevre katillerini kınıyorum.yazıklar olsun....