Bayburt’un ilk tatil köyü açıldı

Bayburt Belediyesi tarafından ilk kez turizme yönelik oluşturulan ‘Saklı Cennet Tatil Köyü’ hizmete açıldı.

Bayburt’un ilk tatil köyü açıldı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından ilk kez turizme yönelik oluşturulan ‘Saklı Cennet Tatil Köyü’ hizmete açıldı. Bayburt eski Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından 2012 yılında KUDAKA’nın 2011 Yılı Mali Destek Programı Küçük Ölçekli Alt Yapı Projesi kapsamında hayata geçirilen proje kapsamında ilk etapta 15 adet prefabrik evin kapıları yerli ve yabancı turistlere açıldı.

Finansmanının yüzde 75’i KUDAKA, yüzde 25’i ise Bayburt Belediyesi tarafından karşılanan proje hakkında açıklamada bulunan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, ilk etapta 15 prefabrik evle başlayıp devamında yeni yapılacak evlerle tatil köyünün gittikçe büyüyeceğini belirterek, “Burada yapılmış olan yer bizden önceki dönemde başlatılmış olup bizimde devam ettirdiğimiz bir proje. Bayburt’un dışında yaşayan hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin yazın gelip rahatlıkla kalabileceği ferah, rahat mekânlar oluşturduk. Şuanda 15 tanesi hazır, 10 tanesinin yapımı devam ediyor. 6 tanede biraz daha ileride İl Özel İdaresi’nin var; tarzları bunlardan biraz farklı onlarda belediyemiz bünyesinde hizmete sunulacak” dedi.

Şehir gürültüsünden uzak, doğayla iç içe, şehir merkezine 2 kilometre yakınlıkta ve Çoruh Nehri yakınında hizmete sunulan tatil köyünde konaklamanın yanı sıra dinlenme ve bireysel sporlar yapma imkânları da yer alan Saklı Cennet Tatil Köyü’nde günlük 40-45 TL’den başlayan fiyatlarla kiralama işlemlerine başladıklarını söyleyen Başkan Memiş, benzer bir projenin Kaleardı mahallesinde de yapılacağını dile getirdi.

Başkan Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Buradaki amacımız tamamen Bayburt’ta evi olmayan hemşehrilerimizin rahatlıkla gelip kalabilecekleri mekânlar tesis etmek. Ben inanıyorum ki, bu hizmeti hemşerilerimiz fazlasıyla hak ediyor. Onlara bu hizmeti sunmakta belediye olarak bizim görevimiz diye düşünüyorum. Bunun ileriye doğru şu faydası olacaktır. Biz hani diyoruz ya, ‘Bayburt’umuzu seviyorum ikametimi de Bayburt’a aldırıyorum.’ Hemşerilerimiz bu rahatlığı gördükleri zaman inanıyoruz ki, ikametgâhlarını Bayburt;’a aldırmak konusunda hiçbir tereddütleri olmayacak. Buda bizim amaçladığımız Bayburt’umuzun nüfus artışını kendiliğinden gerçekleştirecektir”

“Tatil köylerini çoğaltabilirsek…”

"Bayburt’umuz da bu gördüğünüz mini modern tatil köylerini çoğalttığımız zaman Bayburtlu kardeşlerimiz Bayburt’ta rahatça yaşayabilirler. Bayburt yazın 140 bin nüfusu barındırıyor. Hâlbuki biz İller Bankası’ndan 75 bin nüfusa göre yardım alıyoruz. Hastanelerimiz 75 bin nüfusa göre doktor alıyor. Diğer kamu kurumlarında çalışan memurlarımız bu nüfusa göre dağıtılıyor. Bunun içinde diyoruz ki, nüfus kayıtlarınız 31 Aralık’a kadar Bayburt’ta olsun ki bu hizmetleri devletten daha çok alalım. İller Bankası’ndan belediyemize ve İl Özel İdaremize gelen pay artsın ki, Bayburt’umuza hizmetleri de artıralım. İnşallah bunlar çoğalacak ve her geçen gün Bayburt daha güzel, daha iyi, daha özlenen bir şehir olacak.  Arkadaşlarımızın, hemşehrilerimizin geldiklerinde başka yerleri övmek yerine gittiklerinde anlatacakları, övünecekleri bir Bayburt’u hepimiz birlikte inşallah oluşturacağız. Biz bu gayretin içindeyiz. Bu çalışmaları yaparken bir takım eksiklilerimiz olabilir bu eksiklikleri hangi kardeşimiz görürse ve uyarırsa karşılık bulacak ve o eksiği de gidermiş olacağız”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mete bey 10 yıl önce

Sayın başkan belediye başkanı olmasaydın ikametin bayburttamı yoksa Erzincandamı olacaktı

Avatar
aynur karabeyli 10 yıl önce

sayın başkan neden belediyeyi siz yönetmiyosunuz bunu bilmek istiyoz belediyeyi başkaları yönetiyor

Avatar
Fazlı Gürbüz 10 yıl önce

Insallah devamı gelir boyle projelerin

Avatar
tekin 10 yıl önce

İlk önce bi su sorununu çözün.Alt yapı çalışması adı altında yollar yolluktan çıkmış nereye dönsek kapalı...

Avatar
Arvasi 10 yıl önce

Yorumcu mete beye katılıyorum ikamet konusunda en son konuşacak olan mete memiştir madem bayburt bir sevdaydı nrden erzincana yerleşmişti koltuk için memlekete dön sonrada ikamet falan filan, biraz tutarlı olmak lazım

Avatar
Tamer sesli 10 yıl önce

Bu projeler güzel,fakat doğal yapıyı bozmamak lazım.

Avatar
[email protected] 10 yıl önce

Bu projeyi gerçekleştirdiğinizden dolayı tebrik ederim.Hep düşünürdüm şöyle rahat kiralayıp kalbileceğimiz bir yer olsa gidip memleketimizde hasret gidersek çocuklarımıza kültürümüzü aktarabilsek.Ben bu durumun siyasi gözlemden arındırılmış olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor destekliyor dahada ileri giderek gençleride kolaylıkla cezbedebilecek hale getirilmesi gerektiği kanısındayım tek kelimeyle harika bir proje seneye inş alah değerlendirmeyi düşünüyorum saygılarımla

Avatar
Ahmet DAğdeviren 10 yıl önce

Hizmet için teşekkürler de;
Ağaç olmayan yerde tatilci ne yapsın?
İnsan bu yerin çevresini adam akıllı ağaçlandırır, yeşillendirir ondan sonra tatil beldesinin açılışını yapar değil mi?
Dikilen fidanların altında torunlarımız heralde gölgelenecek...